Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Diumenge finalitza l'exposició ‘Tarragona confinada. La ciutat amagada’

El Tinglado 1 del Moll de Costa acull aquesta mostra d’onze fotògrafs i fotògrafes que reten homenatge a les persones que han prestat serveis essencials

El diumenge 8 de novembre és l'últim dia per visitar l'exposició ‘Tarragona confinada. La ciutat amagada’ El diumenge 8 de novembre és l'últim dia per visitar l'exposició ‘Tarragona confinada. La ciutat amagada’ PORT DE TARRAGONA
Cultura Redacció Infocamp
Divendres, 06 Novembre 2020 23:45

Aquest diumenge 8 de novembre finalitza, després de dos mesos de gran afluència de públic, l’exposició de la pandèmia a casa nostra: ‘Tarragona confinada. La ciutat amagada’, la memòria gràfica de la primera onada. El Tinglado 1 del Moll de Costa acull aquesta mostra col·lectiva que reviu els mesos que Tarragona va restar deserta sota la mirada d’onze fotògrafs i fotògrafes que reten homenatge a les persones que han prestat serveis essencials a la ciutadania.

Un itinerari fotogràfic que compta amb la coordinació de Pep Escoda qui és, a més, un dels fotògrafs i fotògrafes que exposa juntament amb Alba Rodríguez, Cristina Serra, Montse Riera, David Oliete, Fabián Acidres, Laia Solanellas, Adrià Borràs, Àngel Ullate, Rubén Perdomo i Gerard Boyerue.

El subtítol de l’exposició 'Homenatge, memòria i descobriment' descriu la voluntat que ha mogut aquesta iniciativa: fer una mirada panoràmica, en un centenar llarg de fotografies, als efectes del confinament en les persones, les famílies, els professionals i empreses i, de manera especial, en els col·lectius que han estat i són a primera línia prestant serveis essencials. Tanmateix, és una exposició que vol fixar el record, documentar aquest període de les nostres vides per crear memòria històrica sobre el que significa el confinament de tota una ciutat durant gairebé dos mesos. Mirades crítiques, mirades introspectives, mirades properes... que recorrent els carrers, les places i els espais públics mentre la ciutat roman amagada per a la majoria dels tarragonins i tarragonines.

El Port de Tarragona s’ha sumat a la iniciativa d’aquests fotògrafs vinculats a Tarragona, i ha impulsat el projecte altruista per fer front als efectes de la pandèmia: el públic pot encarregar les imatges exposades i els fotògrafs destinaran el 50% de la recaptació a entitats i accions socials que lluiten contra la pandèmia.

La XIX Exposició Col·lectiva del Sindicat d'Iniciativa i Turisme de Tarragona

D'altra banda, també es pot visitar encara, al Refugi 1, la ‘XIX Exposició Col·lectiva del Sindicat d’Iniciativa i Turi me de Tarragona’, una altra possibilitat de conèixer Tarragona. És la tradicional exposició col·lectiva del Sindicat d’Iniciativa i Turisme de Tarragona que ens acosta els artistes locals tarragonins iconvidats amb formats i tècniques ben diferents (aquarel·la, oli, fotografia o collage). Enguany, i a causa de la crisi sanitària, l'esforç és considerable: es tracta d'una obra esperançada, que reflecteix l'estat actual de la nostra ciutat. Carrers, pedres antigues i, sobretot, la mar de Tarragona es presenten, un cop més, reflectits amb passió i fermesa. Dones i homes de la nostra ciutat s'apleguen per a demostrar-nos que l'art no té fronteres, que és un camí
d'esperança i d'amor a la vida.

L’horari expositiu d’ambdues exposicions és de dimarts a dissabtes de 10 a 13 hores i de 16 a 19 hores. Diumenges i festius d’11 a 14 hores i dilluns és tancat.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: