Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El seguici petit de Valls pren protagonisme per Santa Úrsula

Després de la presentació del Basilisc Petit i l'obertura de La Petita Casa de la Festa, Valls dona la benvinguda aquest divendres als Gegants Petits

El Basilisc Petit es va presentar presencialment, dimecres passat, al Convent del Carme El Basilisc Petit es va presentar presencialment, dimecres passat, al Convent del Carme CULTURA VALLS
Cultura Redacció Infocamp
Divendres, 23 Octubre 2020 00:19

'La Petita Casa de la Festa' ha obert les seves portes, aquest dijous 22 d'octubre, al Teatre Principal, l'exposició on hi trobareu una mostra dels elements del seguici petit de Valls. A l'obertura hi han assistit l'alcaldessa de Valls, Dolors Farré, i el regidor de Cultura, Marc Ayala. 

Cal recordar que, per Sant Joan, inesperadament fora del confinament, Valls va estrenar 'La Casa de la Festa' del seguici festiu al teatre. Ara, per la Fira de Santa Úrsula, és el torn del seguici petit, que es presenta en aquesta exposició on hi ha el drac petit, el ball de diables petit, l'ós petit, el basilisc petit, el ball de gitanes petit, els gegantons petits, el bou petit, el ball de pastorets, el ball de bastons petit, la mulasseta, el ball de la primera, l'àliga petita i la canalla de les colles Joves i Vella dels Xiquets de Valls.

La mostra estarà oberta dijous 22 i divendres 23, de 18 a 20h, i dissabte 24 i diumenge 25, de 10:30 a 13:30h, i de 17 a 20h. Les entrades són gratuïtes i cal reservar-les a www.valls.cat o a les taquilles del Teatre Principal. L'accés es fa en grups reduïts i amb horaris esglaonats.

                                                     La Petita Casa de la Festa: 

La Petita Casa de la Festa

El Basilisc Petit

El seguici petit ja va ser protagonista dimecres passat, amb la presentació en públic del Basilisc Petit en un acte celebrat al pati de l'antic Convent del Carme.

Després d'haver estat força temps amagat al seu cau, el Basilisc Petit -síntesi de gall i serp, com el gran- va sortir per conèixer en persona a totes les nenes i els nens. I ho va fer obsequiant als assistents amb un ball al mig del pati.

Presentació dels Gegants Petits de Valls

Tot és a punt per a la presentació, aquest divendres 23 d'octubre, dels Gegants Petits de Valls, que tindrà lloc a les 18h al Claustre del Carme. El nou grup del seguici petit de la ciutat ha anat a càrrec del CAU de Valls- Agrupament Escolta i Guia Verge de la Candela. Els nous gegants faran la primera balladeta amb els Grallers Bufalodre de Valls.

Aquesta ha estat una iniciativa del Cau de Valls, que permet incorporar una nova rèplica del seguici cerimonial de Valls. També hi ha participat el taller d'imatgeria de Ferran Rey, el de joieria de Joan Serramià, el d'instrumentària de Blanca Ferré, els geganters de la ciutat de Valls pertanyents a la Unió Anelles de la Flama i les gralles i timbals de Bufalodre.

També es presentaran les noves perruques dels Gegants de la Ciutat, que actuaran com a padrins dels Gegants Petits. Són obra d'Albert Modol, de Louis Perruqueria.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: