Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Venanci Bonet és nomenat soci d’honor del Centre de Lectura de Reus

Actualment, Bonet és director del Cineclub i soci de l'ateneu des de l’any 1970

Venanci Bonet recull la distinció de soci d'honor del Centre de Lectura Venanci Bonet recull la distinció de soci d'honor del Centre de Lectura CENTRE DE LECTURA
Cultura Reus Digital
Dissabte, 17 Octubre 2020 21:03

Venanci Bonet (Reus, 1950) va rebre aquest divendres el títol de soci d’honor del Centre de Lectura de mans del president de l’entitat, Lluís Miquel Pérez i de l’expresident Josep Maria Balañà, en reconeixement a la seva dilatada dedicació a l’entitat. L’acte es va celebrar a la sala Emili Argilaga, adaptada a les mesures de seguretat per la covid-19. Les persones que no van poder accedir-hi van disposar d’una pantalla a la sala annexa.

Lluís Miquel Pérez va obrir l’acte i va anunciar el nomenament, tot recordant la primera etapa del Cineclub com un espai dotat de llibertat, on es permetia parlar sobre temes o imatges gens habituals en la propaganda del franquisme.

Josep Maria Balañà, qui també és un bon amic de Venanci Bonet, va ser l’encarregat de descriure el seu perfil, tot fent abans un breu repàs a la història del Cineclub en els seus 51 anys, i a la vocació de servei públic del Centre de Lectura, representada fa uns anys per aquesta iniciativa cinematogràfica i la sala d’exposicions Fortuny en la seva aposta per l’art contemporani. Balañà va assenyalar cinc virtuts del nou soci d’honor: “la constància, la laboriositat, la professionalitat, la resistència i la transversalitat”, que han esdevingut també mèrits per a aquesta distinció.

Venanci Bonet es va mostrar molt emocionat i agraït pel reconeixement. En la seva intervenció va recordar les persones que han contribuït en el funcionament del Cineclub i va explicar detalls de la seva relació amb el setè art: “El meu passatemps de jove, els diumenges a la tarda, era anar al cinema amb la família”, va dir. També es va referir als objectius del Cineclub en oferir cinema d’autor i clàssics. "Sempre ha estat una aposta per la qualitat cinematogràfica" va afegir.

L’acte va incloure la projecció d’un vídeo amb fotografies de Bonet, on apareix acompanyat d’amics i familiars, i un petit concert de l’Orquestra de Grau Professional de l’Escola de Música del Centre de Lectura interpretant bandes sonores de pel·lícules.

Actualment, Venanci Bonet és director del Cineclub. És soci del Centre de Lectura des de l’any 1970 i es va incorporar en la dinàmica del Cineclub dos anys després. Durant molts anys, ha estat l’ànima d’aquest punt de trobada de cinèfils de la ciutat i responsable de la major part de la seva programació. Ell ha estat també l’impulsor de fitxes explicatives dels films que permetien als espectadors una aproximació de cadascun dels films projectats i que es van mantenir fins a l’any 2006. A banda del Cineclub, Bonet ha mantingut sempre una relació molt compromesa amb el Centre de Lectura, entitat de la qual ha estat també membre del consell directiu. El Centre de Lectura és la seva segona casa.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: