Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El concert 'Sonata per la Pau' de l'Orgue del Vendrell tindrà l'accés limitat a 100 persones

Núria Garcia Pastor (viola) i Jonatan Carbó (orgue) actuen aquest divendres a l'església parroquial / Es poden reservar entrades fins a mitja hora abans del concert

L'Orgue del Vendrell tornarà a sonar aquest divendres a l'església parroquial de Sant Salvador L'Orgue del Vendrell tornarà a sonar aquest divendres a l'església parroquial de Sant Salvador ARXIU / INFOCAMP
Cultura Redacció Infocamp
Divendres, 16 Octubre 2020 09:43

L'Associació Amics de l'Orgue del Vendrell presenta aquest divendres 16 d'octubre, a les 20:30h, a l'església parroquial, el concert protagonitzat per Núria Garcia Pastor, a la viola, i Jonatan Carbó, a l'orgue, una actuació única i especial sota el lema 'Sonata per la Pau'.

Cal que dir que el concert és amb l'entrada de taquilla inversa, i es demanarà a tot el públic assistent el nom, cognoms i telèfon de contacte. Per reservar l'entrada, cal enviar la citada informació al correu Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o al telèfon 607484699, fins 30 minuts abans del concert.

D'acord amb el compliment de les mesures de seguretat per per la covid-19, es limitarà l’aforament a 100 persones. A l’entrada de l'església es prendrà la temperatura i es disposarà de gel hidroalcohòlic. També s'obligarà a portar mascareta i a respectar la distància de seguretat.

També es podrà seguir el concert en directe, a través de la Televisió el Vendrell i el Facebook Live de l'Orgue.

Sonata per la Pau 

"Sonata per la Pau". Així han anomenat la Sonata en Re Major BWV 1028 de J.S. Bach, obra que Casals va interpretar a la seu de les Nacions Unides l'octubre de 1958, i que serà l'eix central del concert què oferiran avui els músics Núria Garcia Pastor (viola) i Jonatan Carbó (orgue).

En aquest concert, "volem fer un doble homenatge: al cèlebre violoncel·lista i al cantor de Leipzig. De Casals, volem recordar-ne el clam a la justícia, la pau i la llibertat. De Bach, reivindicar el seu llegat musical que “igual que la natura, és un miracle!”", assenyalen. Des del redescobriment de Bach per Casals, "avui la seva música és més viva que mai: així ha de ser i així hem de vetllar perquè ho sigui", afegeixen.

Sobre aquests dos instruments, la Núria i el Jonatan ens diuen: "Ens atrevim a dir que la viola i l’orgue són els instruments de Bach. En va ser un excel·lent i reputat intèrpret. En el cas de l’orgue li va donar les seves primeres ocupacions i una extraordinària fama com a virtuós improvisador. I per la viola, tal com explica el seu fill Carl Philipp Emanuel, hi tenia una especial predilecció, valorant la seva posició en el centre de l'harmonia i el color del seu timbre".

Les peces per a orgue sol seran les úniques del programa del concert escrites per a l’instrument en què seran interpretades. Les sonates en Sol i Re Major són originals per a viola da gamba i clavicèmbal, i el preludi en Do Major és original per a violoncel sol. Casals mateix, quan va tocar la sonata en Re Major a l'ONU, ho feu en versió de violoncel i piano.

"Amb aquest concert ens agradaria omplir la mirada i l’esperit d’esperança. Una pregària de pau, justícia i llibertat per al món que volem", conclouen els intèrprets.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: