Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Cap de setmana de portes obertes a la Fassina Balanyà de l’Espluga de Francolí

L'única destil·leria d’aiguardent del segle XIX visitable de tot Catalunya, participa en les Jornades Europees del Patrimoni

La Fassina Balanyà de l'Espluga, l'única destil·leria d’aiguardent del segle XIX visitable de tot Catalunya, participa en les Jornades Europees del Patrimoni La Fassina Balanyà de l'Espluga, l'única destil·leria d’aiguardent del segle XIX visitable de tot Catalunya, participa en les Jornades Europees del Patrimoni AJUNTAMENT DE L'ESPLUGA DE FRANCOLÍ
Cultura Redacció Infocamp
Dissabte, 10 Octubre 2020 11:49

El Museu de la Fassina Balanyà de l’Espluga de Francolí, l’única destil·leria d’aiguardent del segle XIX visitable de tot Catalunya, participarà un any més en les Jornades Europees del Patrimoni 2020 oferint la visita gratuïta, dissabte 10 i diumenge 11 d'octubre.

La Fassina Balanyà va ser una indústria de caire familiar que va estar en funcionament des de meitats del segle XIX fins a la dècada dels anys seixanta. El tancament i l’abandonament de l’edifici sense ús alternatiu va permetre que, quaranta anys més tard, es mantingués pràcticament igual com l’havien deixat. L’Ajuntament de l’Espluga amb el suport de la Fundació Lluís Carulla i el Museu de la Ciència i la Tècnica de Catalunya van realitzar un treball d’estudi, investigació i recuperació de l’edifici per tal d’incorporar-lo al Sistema del Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya i així donar a conèixer una activitat industrial clau en el nostre país als llarg dels tres darrers segles.

                                          Imatge exterior de la Fassina Balanyà: 

Fassina Balanyà exterior petita

El visitant de la Fassina Balanyà de l’Espluga de Francolí veurà el funcionament d’una destil·leria durant els anys de la postguerra civil espanyola i coneixerà els processos productius per obtenir alcohol i els seus derivats, a partir de la brisa del raïm. El visitant copsarà també la importància d’aquesta activitat durant la revolució industrial de Catalunya, que va permetre un desenvolupament accelerat del teixit industrial català, en l’audiovisual inicial. La visita acaba amb una degustació de licors casolans.

Imatge d'arxiu d'una visita comentada al Museu Fassina Balanyà: 

Fassina Balanyà visites guiades

Les Jornades Europees de Patrimoni (JEP), són una iniciativa del Consell d’Europa i la Comissió Europea que se celebra ininterrompudament a Catalunya des del 1991 i que està considerada l’activitat participativa més important d’Europa en relació amb el patrimoni cultural. Impulsat per la Generalitat de Catalunya, l’esdeveniment compta amb la col·laboració de la Federació de Municipis de Catalunya, l’Associació Catalana de Municipis, l’Institut Ramon Muntaner, l’Associació Capital de la Cultura Catalana i Catalonia Sacra.

Municipis i entitats d’arreu de Catalunya se sumen a la que és la festa major del patrimoni cultural, programant activitats gratuïtes durant el segon cap de setmana d’octubre per apropar el patrimoni cultural a la ciutadania.

Les Jornades Europees de Patrimoni són un esdeveniment obert a tothom i una gran oportunitat per donar a conèixer la riquesa i l’atractiu del patrimoni cultural català, amb l’objectiu principal d’estrènyer els vincles entre aquest i la societat.

Horari del Museu Fassina Balanyà 

Dissabte 10 d'octubre: de 10:30 h a 13:30h i de 16:00h a 18:00h

Diumenge 11 d'octubre: de 10:30h a 13:30h

No és necessari fer reserva però l'aforament limitat.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: