Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La Conca de Barberà publica el tercer volum de la seva història

La Diputació de Tarragona dona suport al llibre, centrat en la cultura popular i tradicional, que s'ha presentat en un acte al Monestir de Poblet

El tercer volum de la història de la Conca està centrat en la cultura popular i tradicional El tercer volum de la història de la Conca està centrat en la cultura popular i tradicional DIPUTACIÓ DE TARRAGONA
Cultura Redacció Infocamp
Dissabte, 26 Setembre 2020 21:09

La Conca de Barberà ha fet un nou pas en l'edició de la seva història completa, després dels dos volums ja publicats sobre la Historia de l'Art i la Prehistòria, respectivament. El tercer volum, dedicat a la Cultura popular i tradicional, s'ha presentat aquest dissabte a la tarda al Monestir de Poblet, en un acte amb l'assistència del vicepresident primer de la Diputació de Tarragona, Quim Nin. La institució supramunicipal ha col·laborat econòmicament en l'edició del llibre, coordinat pels historiadors Joan Fuguet i Carme Plaza i impulsat pel Consell Comarcal de la Conca de Barberà.

L'alcalde de Vimbodí i Poblet, i conseller comarcal de Cultura, Joan Canela, ha conduït l'acte, en què també han participat l'abat del Monestir, Octavi Vilà; el president comarcal, Magí Trullols; l'escriptor Joan Rendé, i els coordinadors del llibre, amb l'assistència de molts dels seus autors. 'Història de la Conca de Barberà. Cultura tradicional i popular' repassa diferents aspectes de les festes, la vida associativa, i la llengua oral i escrita a la comarca, a través d'apartats temàtics i fotografies.

En la seva intervenció, el vicepresident Quim Nin ha destacat l'aposta de la comarca per preservar la seva història i costums: "No hi ha història petita. Tots els territoris, siguin petits o grans, més poblats o menys, tenen una història que cal preservar i difondre com a patrimoni col·lectiu, i llibres com aquest donen prestigi i valor humà social i cultural a un territori". Nin ha aprofitat per refermar el suport de la Diputació de Tarragona a l'àmbit cultural. El conjunt de participants en l'acte han coincidit a destacar la valuosa aportació d'aquest volum a la història de la Conca de Barberà.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: