Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Núria Graham i Súper Gegant obren el IV Festival Terrer Priorat

El concert inaugural tindrà lloc, aquest divendres 25 de setembre, a les 19:30h, al Mas de Sant Marcell de Cornudella de Montsant

Núria Graham es retroba amb les seves arrels irlandeses en el seu disc 'Marjorie' Núria Graham es retroba amb les seves arrels irlandeses en el seu disc 'Marjorie' CEDIDA
Cultura Redacció Infocamp
Divendres, 25 Setembre 2020 00:25

La quarta edició del Festival Terrer Priorat arrencarà aquest divendres 25 de setembre, a les 19:30h, amb un dels plats forts, la presentació del tercer disc d’una de les veus més encisadores i elegants de l’escena actual. Núria Graham amb el seu disc 'Marjorie' (Primavera Labels, 2020) ens porta a un món enigmàtic ple de personatges que apareixen i desapareixen, de nostàlgia per les coses que no vivim, del sentiment de pertànyer sempre als llocs que deixem, d’ajustar els comptes amb un mateix mentre imagines les històries de persones que passen per allà. Un viatge a la recerca de la identitat i dels orígens en definitiva, una temàtica on la cantant demostra altre cop la seva meravellosa capacitat de copsar l’ànima dels temps.

El tercer disc de Núria Graham arrenca acomiadant-se de la seva Irlanda natal per endinsar-se en una espècie d'arbre genealògic on es confonen els personatges reals i els inventats. Així trobem a la seva àvia Marjorie a la qual mai va conèixer, a una misteriosa Shirley o la trista bevedora Hazel, tres dones que segueixen engrossint la llista de personatges memorables que han anat apareixent en les seves cançons, però apareixen també altres veus per a les quals Núria Graham actua gairebé com un mèdium: el seu oncle Niall Graham, autor de la cançó 'No Returning', o els seus amics Power Burques als que respon a 'Toilet Chronicles'. Un viatge endarrere en el temps que vesteix un directe intimista i vestit amb una banda d’una qualitat excepcional.

Per completar el programa, els directors del festival Blai Rosés i Pau Fort han convidat a la banda Súper Gegant que presenten el seu segon treball 'Una casa als Aiguamolls' acompanyat d’un magnífic videoclip rodat entre el Camp de Tarragona i el Delta de l’Ebre. “Feia temps que no veiem un disc tant treballat i consistent d’una banda de rock de Reus, no volíem deixar passar l’ocasió per programar gent de casa sap fer les coses bé", afirma Rosés.

El Mas de Sant Marcell

L’altre punt fort de la nit és l’espai on es celebrarà el concert, en un dels emplaçaments històrics i arquitectònics més espectacular del Priorat. El Mas de Sant Marcell, enclavat entre els termes de Cornudella de Montsant, Poboleda i la Morera és un espectacular celler inspirat en el modernisme de Jujol. Un total de 24 hectàrees de vinya i 4 d’olivera completen un projecte del qual de ben segur en sentirem a parlar molt i bé en el futur.

Com diuen els seus propietaris el Ramón i l’Àlex Oliver “El Mas de Sant Marcell ha esdevingut des de fa un any el nostre projecte familiar de treballar per allò que ens faci sentir vius: recuperar les vinyes i oliveres abandonades des de fa deu anys, amb la il·lusió de formar part d'un territori preciós i generós amb nosaltres. Col·laborar amb el Festival Terrer, ens permet connectar amb una altra de les nostres essències, gaudir i alimentar-nos de la cultura i la música, formant-ne part.”

El vi

El tercer element que sempre complementa el concerts del Terrer, el vi, es presenta amb una amplia selecció de vins de destacats cellers de la DO Montsant. La llista de cellers participants inclou: Acústic Celler, Aubacs i Solans, Celler Anguera-Domènech, Celler Cairats, Celler de Capçanes, Celler de l’Era, Celler Gritelles, Celler Masroig, Celler Pascona, Celler Ronadelles, Cingles Blaus, Clos Maria, Coca i Fitó, Companyia Vitícola Sileo, Cooperativa Agrícola d’Ulldemolins, Cooperativa Falset Marçà i Orto Vins. Cellers de gran projecció i veritables columnes vertebrals de la economia vitivinícola de la comarca del Priorat.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: