Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Cap de setmana per endinsar-se en les històries portuàries del Port de Tarragona

L'Arxiu del Port enceta aquesta setmana una secció a Twitter sobre els orígens del recinte portuari tarragoní

L'Arxiu del Port enceta aquesta setmana una secció a Twitter sobre els orígens del recinte portuari tarragoní L'Arxiu del Port enceta aquesta setmana una secció a Twitter sobre els orígens del recinte portuari tarragoní PORT DE TARRAGONA
Cultura Redacció Infocamp
Divendres, 21 Agost 2020 16:34

Amb una nova secció a Twitter, 'Històries portuàries', l’Arxiu del Port enceta aquesta setmana notícies sobre els orígens del recinte portuari tarragoní. En aquesta ocasió se centra en l’inici de les obres del Port Modern de Tarragona, l’any 1802, reflectit en el llançament de la primera pedra. Aquesta fita es pot contemplar al @museuporttgna mitjançant un gravat que representa aquest esdeveniment: el llançament d’una colossal pedra coronada amb l’estàtua de Neptú (deu dels mars i dels oceans segons la mitologia romana). La pedra hauria estat transportada pels presidiaris que treballaven a les obres des de la pedrera portuària. Si en voleu conèixer el relat, podeu consultar aquest enllaç.

El mateix Arxiu també ens proposa celebrar amb la ciutadania el seu aniversari sota el lema '30 anys al vostre costat!,' amb un seguit d’activitats que es faran durant un any, i posa a l’abast les propostes reeixides que va incrementar en el període de confinament: #lectures confinades i #Arxiportus. Així, en la primera proposta, posa a disposició del públic conjuntament amb Publicacions del Port, de manera gratuïta, els llibres editats pel Port de Tarragona mitjançant les xarxes socials.

Sota el segon epígraf, #Arxiportus, es constitueix un blog on es publiquen els articles sobre  els enginyers directors  de la Junta d’Obres del Port de  Tarragona, de la qual, enguany se celebra el 150 aniversari i que ajuden a conèixer millor la història del nostre entorn portuari.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: