Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Valls ajorna les Festes Decennals 2021

L'evolució de la pandèmia i els brots d'aquest estiu precipiten la decisió / L'Ajuntament i les entitats treballen per celebrar-les en l'horitzó del 2022

L'alcaldessa de Valls, Dolors Farré, ha comparegut acompanyada de representants municipals i d'entitats per anunciar l'ajornament de les Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela 2021 L'alcaldessa de Valls, Dolors Farré, ha comparegut acompanyada de representants municipals i d'entitats per anunciar l'ajornament de les Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela 2021 JOSEP CARTANYÀ
Cultura Josep Cartanyà
Dissabte, 01 Agost 2020 13:02

L'alcaldessa de Valls, Dolors Farré, ha comparegut aquest migdia al Convent del Carme acompanyada per representants municipals i d'entitats per anunciar que "des del cor i també del cap, hem près la decisió col·legiada d'ajornar les Festes Decennals de 2021 fins al moment en què es puguin fer". L'alcaldessa, visiblement emocionada, ha argumentat "una de les decisions més difícils" que s'han près, després de la reunió conjunta de la Fundació Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela i la Taula de Coordinació de les Decennals.

Dolors Farré ha explicat que, a sis mesos de les Decennals, la decisió ha estat motivada principalment per l'evolució de la pandèmia de la Covid-19 "amb un estiu pitjor del que s'esperàvem", en el que s'han avançat brots previstos per la tardor i que aniran en augment en el darrer trimestre de l'any. Per tot plegat, l'alcaldessa ha dit que no podien  celebrar les Decennals "en un escenari incert" i córrer el risc de suspendre-les. Alhora, Farré ha recordat el perjudici econòmic que suposaria per a les arques municipals una suspensió "sobtada" de les Decennals i, sobretot, ha insistit en posar per damunt la salut de les persones.

Horitzó 2022

Tot i que no s'ha especificat una data concreta, tant la Fundació com la Taula treballen "en l'horitzó del 2022", sempre i quan hi hagi una garantia per part de les autoritats sanitàries. En aquest sentit, l'alcaldessa ha advertit que, sigui com sigui, les properes Decennals hauran de celebrar-se adaptant-se a unes mesures "que han vingut per a quedar-se".

                               L'alcaldessa de Valls, Dolors Farré, ha anunciat la decisió: 

Dolors Farré ajornament Decennals

Finalment, l'alcaldessa de Valls ha dit que afronten "amb tristesa, però amb il·lusió ens en sortirem" les properes Decennals: "Tant de bo que, al gener del 2021, poguem dir "les haguéssim pogut fer, ja que això voldria dir que hem superat la pandèmia". Farré també ha tingut paraules i gestos de complicitat i d'agraïment cap a les entitats que han participat en l'organització dels actes. En aquest sentit, ha valorat el treball que s'ha fet en aquests mesos en què els preparatius ja es trobaven molt avançats, en què s'ha fet un seguiment de l'evolució de la pandàmia i s'ha dissenyat unes Decennals adaptades a la nova normalitat i viables econòmicament.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: