Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Festival Internacional de Teatre de Tarragona arriba amb més noves dramatúrgies que mai

Aforaments reduïts, propostes des de casa i espectacles individualitzats són les claus per celebrar el FITT Noves Dramatúrgies 2020 adaptat a la Covid-19

'Malditas Plumas' serà l'espectacle de cloenda del FITT Noves Dramatúrgies 2020 'Malditas Plumas' serà l'espectacle de cloenda del FITT Noves Dramatúrgies 2020 TNC
Cultura Redacció Infocamp
Divendres, 31 Juliol 2020 21:13

L'adaptació a les mesures de prevenció per la Covid-19 ha marcat els formats i les novetats d'aquesta edició del Festival Internacional de Teatre de Tarragona (FITT Noves Dramatúrgies), que se celebrarà del 2 al 5 de setembre.

La primera novetat d’aquesta edició és l’estrena en streaming de l’espectacle 'La teoría de la pelvis', del guanyador del FITT de l'any passat, Alberto Cortés, i Rosa Romero. La peça, gestada durant el confinament causat per la Covid-19, ens planteja una teoria que reflexiona sobre la necessitat d'activar el motor, els cossos i les pelvis en un moviment col·lectiu com a únic canvi possible. La proposta prèvia al festival és exclusiva per les persones amb l’abonament PREFITT i s’oferirà per la plataforma Zoom.

Espectacles individualitzats

El format Story Walker és la següent novetat d'aquesta edició. 'Que se la mengin els coloms' (i la portin a casa) de l'autora tarragonina Glòria Granell Barberà és la nova i primera producció internacional del FITT Noves Dramatúrgies. Es tracta d'una experiència cultural innovadora en format d'àudio que té com a escenari un recorregut establert pels carrers de Tarragona. El públic podrà escoltar la peça teatral des del seu dispositiu mòbil i iniciarà l’experiència de forma individual a l’hora que vulgui dins el marc del festival. La proposta compta amb les veus dels intèrprets Jordi Banacolocha, Victòria Pagès i Joan Negrié per la versió en català i castellà; i les veus de Nigel Planer, Ivana Miño i Pep Planas, per la versió en anglès.

Propostes amb aforament reduït

La tercera novetat del festival és la instal·lació 'The Dreamers'. Un conjunt de cases ideades per joves que han arribat com a menors i sols a Catalunya des de l’altra banda del Mediterrani. La proposta, limitada a un aforament reduït de 12 persones per funció, convida a viure en primera persona i convertir-se en còmplice de les seves històries d’una forma poètica i sensorial que pretén donar visibilitat a la seva situació.

'The Dreamers' és un dels set espectacles que competirà en al quarta edició del concurs del FITT. Entre les propostes que podrà votar el públic, també destaquen 'We’re Not Penelope'. Sobre la fidelidad, la coproducció internacional de Vucciria Teatro, Teatro Bellini i Estigma; i l’aposta per creadores escèniques emergents com Glòria Ribera i Joana Brabo.

                                                                                             'The Dreamers': 

The Dreamers

Com ja es va avançar des del festival, Rodrigo Cuevas i Sol Picó, dos dels artistes més inclassificables del moment, seran els encarregats d’inaugurar i acomiadar l’edició més excepcional del FITT amb els seus nous espectacles 'Trópico de Covadonga', el dimecres 2 de setembre a les 21.30h, i 'Malditas Plumas', el dissabte 5, a les 21.30h.

A més de gaudir del teatre més contemporani, el festival manté els workshops, els sopars d'en Pitu, les jornades per professionals, els vermuts teatrals i totes les activitats ja consolidades en edicions anteriors. L’última novetat d’aquesta edició són les fases dels abonaments per al desconfittament, que ofereixen l’experiència de tot el festival a preus reduïts. Els abonaments del festival ja es poden adquirir a la web www.fitt.cat.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: