Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Danseu Festival seguirà en moviment malgrat la pandèmia

Les Piles acollirà el festival per vuitè any consecutiu, del 4 al 6 de setembre, en una edició propera, íntima i de cohesió amb el territori i la seva gent

El director artístic del Danseu Festival, Pau Estrem, i la cap de Premsa i Comunicació, Marta Arjona, han presentat la vuitena edició El director artístic del Danseu Festival, Pau Estrem, i la cap de Premsa i Comunicació, Marta Arjona, han presentat la vuitena edició JOSEP CARTANYÀ
Cultura Josep Cartanyà
Divendres, 31 Juliol 2020 15:12

"Keep moving". Aquest és el lema que encapçala la vuitena edició del Danseu Festival, el festival de dansa i arts del moviment en context rural de les Piles de Gaià que seguirà ballant malgrat els temps de pandèmia. Enguany, degut a les restriccions del COVID-19, es concentrarà en format de festival de carrer els dies 4, 5 i 6 de setembre, i alhora, obre la porta i s’expandeix amb altres accions paral·leles que tindran lloc al llarg de 2020 i 2021.  

La programació del Danseu 2020 també estarà lligada a una pandèmia mundial que recorda els valors amb els quals van fer néixer aquest projecte: proximitat, qualitat, descentralització i accessibilitat. Com ha descrit el director artístic del festival, Pau Estrem, "aquesta edició ens retorna a l’origen, a allò tan petit, fràgil i apreciat, capaç d’arribar a ocupar un espai tan gran dins nostre. A la màgia de les coses petites. La mirada als ulls. L’encontre de tu a tu".

Aposta per artistes del territori i de petit format

En aquesta trobada efímera, ens acompanyaran les companyies i artistes Dansinvitro, CreaMoviment, Sound de secà, Labuena Compañía, Tombs Creatius, Joan Català, Las dueñas del balón, Marie Gyselbrecht, Daniel Abreu, La Tristura, IN-motus, Magí Serra i Anamaria Klajnšček i Métrica Bárbara, aquestes dues darreres en el marc de la complicitat amb el programa de suport a la creació de Fira Tàrrega. Pau Estrem ha dit que els espectacles no tindran més de 30 persones de públic i, per aquest motiu, jugaran al factor sorpresa convidant a les persones que vulguin assistir en un espectacle a que siguin elles mateixes les qui descobreixin prèviament la proposta que veuran i el lloc on es farà, a través de l'espai web del festival.

La cap de Premsa i Comunicació del Danseu Fesival, Marta Arjona, ha explicat que aquesta edició marcada per la Covid-19 mantindrà tres dels quatre eixos del festival: Espectacles;Tallers i activitats i Suport a la creació. Tan sols han hagut de prescindir del Workshop -l'eix a partir del qual va néixer el festival-, ja que no es podran fer sessions formatives. D'aquesta manera, reforçaran la idea de suport a la creació, acompanyant i seguint la pista d’artistes i projectes des de diverses mirades oferint suport econòmic, espais de recerca, residències, comissionant nous projectes, obres audiovisuals o donant veu a artistes en la transició de la interpretació cap a la creació.

A més de les Piles, el festival també tindrà presència a l'Espluga de Francolí, Santa Coloma de Queralt, Sarral i Rocafort de Queralt.

'Conrear', producció KM0 que inaugura el festival

Tot plegat ha fet possible convertir aquest programa d’acompanyament una de les branques més importants del festival i que, enguany, ja passa a intervenir en la coproducció de 4 espectacles, 2 d’ells internacionals.

En aquesta edició, cal destacar 'Conrear', una de les produccions impulsada aquest any conjuntament amb la companyia de la Conca de Barberà, Creamoviment, amb una convocatòria oberta a través de la web del festival per adolescents entre 12 i 16 anys que tenen la oportunitat de formar part d’aquesta creació. La producció serà l'encarregada d'inaugurar el festival. Prèviament, del 24 al 29 d'agost, la companyia serà a Santa Coloma de Queralt per fer un taller amb el grup de joves, amb l'objectiu de crear "un espectacle únic".

Un any més, el Danseu Festival formarà part de 'Parelles de Ball', un programa del pla d’impuls de la dansa de la Generalitat de Catalunya, dirigit a festivals i esdeveniments de dansa en territoris rurals o allunyats de grans nuclis, amb l’objectiu de crear un teixit cultural més fort i impulsar la creació i fidelització de nous públics.

"No hi ha estiu a les Piles sense el Danseu"

"Els veïns de les Piles no conceben un estiu sense el Danseu". Amb aquesta expressió, la regidora de Cultura i Joventut de l'Ajuntament de les Piles, Carolina Aguirre, resumia la importància que té el festival per a aquest municipi de 200 habitants de la Baixa Segarra (Conca de Barberà). La regidora ha dit avui que mai se'ls va passar pel cap cancel·lar el festival donat el vincle especial que s'ha creat entre el poble i la dansa.

Així doncs, els dies 4, 5 i 6 de setembre les places, els pallers, els camps i altres racons de les Piles tornaran a acollir el festival. Com ha manifestat Aguirre, “a les Piles, tot el poble es converteix en escenari i tots ballem”. Enguany el festival també programarà 

Com ja ve sent habitual en tots els esdeveniments culturals, l’edició d’enguany estarà inevitablement marcada per les restriccions del Covid-19, seguint totes les indicacions i normativa marcada pel PROCICAT Catalunya.

Tots els espectacles seran gratuïts, a excepció del 'DO Tast de Dansa i Vins', de la Cia Dans in Vitro. En qualsevol cas, tant les entrades com les invitacions caldrà reservar-les prèviament al web del Danseu Festival.

Aquí podeu veure el vídeo promcional del festival.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: