Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Els Pallaresos homenatja aquest divendres el compositor Josep Gols i Veciana

La Cobla Reus Jove oferirà un concert de música per a cobla i sardanes, amb motiu del 150è aniversari del seu naixement

La Cobla Reus Jove oferirà un concert de música per a cobla i sardanes, amb motiu del 150è aniversari del naixement del compositor La Cobla Reus Jove oferirà un concert de música per a cobla i sardanes, amb motiu del 150è aniversari del naixement del compositor ARXIU / INFOCAMP
Cultura Redacció Infocamp
Dijous, 16 Juliol 2020 21:24

La Regidoria de Cultura de l'Ajuntament dels Pallaresos presenta aquest divendres 17 de juliol un concert amb motiu del 150è aniversari del naixement del mestre Josep Gols i Veciana, fill il·lustre dels Pallaresos. El concert, que tindrà lloc a les 22h a la Pista Esportiva del c./ Tarragona, anirà a càrrec de la Cobla Reus Jove. El concert serà dirigit per Francesc Gregori i inclourà en el seu repetori algunes de les sardanes creades pel músic i compositor dels Pallaresos.

Les persones que vulguin assistir al concert han d'haver reservat el tiquet preferentment per correu electrònic a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o al telèfon 977610600. 

El concert serà gratuït i amb l'aforament limitat. A causa de les mesures de prevenció per la Covid-19, és obligatori l'ús de mascareta i d'hidrogel. També caldrà respectar la distància entre cadires.

Josep Gols i Veciana (Els Pallaresos, 1870 - La Canonja, 1938)

Josep Gols i Veciana, músic, compositor i pedagog, va estudiar música al Seminari Pontifici de Tarragona i més tard va fer la carrera de Magisteri.Treballà de mestre a Constantí i, al cap d’un temps, exercí de professor de cant i música a l’Escola Normal de Tarragona. Compaginà aquestes tasques amb les de compositor i mestre de capella a diverses esglésies de Tarragona. Des del 1906, i fins al 1930, va ser director de l’Orfeó Tarragoní, on el va substituir el seu fill, i músic d’anomenada, Xavier Gols. A l’estiu del mateix fundà l’Orfeó Canongí, del qual també en va ser director. 

El 1923 organitzà l'Aplec d'Orfeons de les Comarques Tarragonines, que reuní a Reus 700 cantaires de 6 orfeons.

La seva producció musical comprèn un gran nombre de cançons populars, composicions de música eclesiàstica, entre les quals una missa de difunts, i una quinzena de sardanes. Casat amb Josepa Soler i Vallès, tingué nou fills, dos dels quals assoliren reconeixement com a músics: en Xavier, ja esmentat, i en Joan.

L'Orfeo Canongí convoca periòdicament el Premi d'Assaig Mestre Gols sobre temes canongins.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: