Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Estiu cultural a Tarragona amb concerts, música al carrer i cinema a la fresca

L’alcalde i conseller de Cultura, Pau Ricomà, ha presentat el programa ‘Tarragona reactiva la cultura’ que tindrà lloc el mesos de juliol i agost

El Camp de Mart serà l'escenari principal dels concerts a Tarragona aquest estiu El Camp de Mart serà l'escenari principal dels concerts a Tarragona aquest estiu NÚRIA TORRES / ACN
Cultura Alba Sancha
Dimarts, 30 Juny 2020 12:04

Que el sector de la cultura ha estat un dels més perjudicats arran de la crisi de la Covid-19 és una realitat. Un sector que, a més, sovint reclama més inversió per part de les administracions i el suport d’aquestes. Tarragona fa ara una aposta pel sector amb una campanya de reactivació de la cultura a la ciutat durant els mesos d’estiu. D’aquesta manera, el Festival d’Estiu de Tarragona pren un nou rumb amb aquesta nova programació, però la ciutat no es quedarà sense cultura, com va passar l’estiu passat a causa de l’esfondrament del sostre del Teatre Tarragona o l’estiu del 2017 quan el mal en què es trobava el Camp de Mart va impossibilitar la celebració del festival. En total, amb la nova programació hi haurà una quarantena d’actes durant els mesos de juliol i agost, la majoria oberts i gratuïts, amb actes musicals, concerts i cinema a la fresca, entre altres. A més, els espais oberts a l’aire lliure cobraran un paper protagonista en un context com l’actual, amb escenaris com el Camp de Mart, l’Anella Mediterrània i els diversos barris de la ciutat.

Jazz estiu, música al carrer, concerts i cinema a la fresca. Són les quatre línies principals que l’alcalde i conseller de Cultura a Tarragona, Pau Ricomà, ha destacat en el marc de la presentació del nou programa ‘Tarragona reactiva la cultura’, que es posa en marxa amb l’objectiu d’impulsar el sector cultural, profundament afectat arran de la crisi de la Covid-19. Ricomà ha posat en valor l’oportunitat de comptar amb un programa com aquest en un context de dificultat com l’actual i ha insistit en la importància que “els artistes tinguin espais per actuar”. Així mateix, l’alcalde ha destacat que tot i que es tracta d’un programa molt definit, no està tancat, i a la quarantena d’actes ja programats podrien afegir-se de nous. El conseller de Cultura ha reconegut que, a causa de la pandèmia, la programació prevista de cara a l’estiu s’ha hagut de recompondre, però ho ha apuntat com una oportunitat. “És un acte de resiliència absoluta i han sorgit noves idees”, ja que, tal com ha explicat Ricomà, ni les actuacions als barris ni el cinema a la fresca al Camp de Mart estaven previstos.

El Camp de Mart, escenari principal amb un aforament d’unes 800 persones

Precisament, serà amb el cinema a la fresca que es donarà el tret de sortida a aquesta programació, el 3 de juliol, al Camp de Mart. Però, a banda de cinema, el Camp de Mart ha estat l’escenari escollit per a la celebració de diversos concerts. D’una banda, el dijous 27 d'agost actuaran Lildami i 31 FAM; i l'endemà ho faran Blaumut i Joina. D’altra banda, el 29 d'agost hi haurà un recital de músiques mediterrànies amb Biflats i Barcelona Gipsy Balkan Orchestra, que podria ser la llavor d’un festival de música ètnica a la ciutat. Finalment, també hi haurà dos concerts de la Banda Unió Musical de Tarragona, l'1 d'agost al Camp de Mart i el 22, al Parc de la Ciutat. Evidentment, l’espai, tot i que es tracta d’un auditori a l’aire lliure, es condicionarà amb les mesures de seguretat necessàries i es limitarà l’aforament, que segons ha apuntat Ricomà, podria rondar entorn de les 800 persones.

L'alcalde i conseller de Cultura, Pau Ricomà, ha presentat el programa 'Tarragona reactiva la cultura'. ALBA SANCHA

Tarragona reactiva la cultura

Així mateix, l’alcalde també ha destacat la posada en marxa del Centre d’Art, a partir del 23 de juliol, amb una exposició d’Àngel Pomerol, convertint-se el de Tarragona en el primer Centre d’Art dels vuit que hi ha a Catalunya en tornar a obrir. A més del Camp de Mart, l’Anella Mediterrània també serà un dels escenaris destacats amb una gira dels 40 Principales per tot l’estat amb concerts per seguir des dels cotxes. Finalment, l’última aposta ferma és la música al carrer, que es materialitzarà en concerts de jazz a espais com el Fòrum de la Colònia, la plaça de l’Escorxador o la Casa Canals, i els concerts de grups locals als diferents barris de la ciutat, com Sant Pere i Sant Pau, Bonavista, Torreforta i La Móra, entre altres.

El període de presentació de projectes per als ajuts a la cultura comença el 17 de juliol

Per últim, el conseller de Cultura ha recordat les subvencions per a projectes culturals, destinats a professionals del sector de la Cultura, empreses i autònoms, que podran presentar projectes subvencionables al 100%, fins a un màxim de 6.000 euros. Els projectes es podran començar a presentar a partir del 17 de juliol i s’espera que, cap a mitjans d’agost, es pugui fer la resolució.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: