Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Salou convida la ciutadania a gaudir d’una revetlla de Sant Joan especial i segura

S'ha programat una encesa conjunta d’espelmes i fanalets, als balcons, a les 22 h; i amb la recepta de la coca típica

L'Ajuntament anima la ciutadania a fer una encesa conjunta d’espelmes i fanalets, als balcons L'Ajuntament anima la ciutadania a fer una encesa conjunta d’espelmes i fanalets, als balcons INFOCAMP
Cultura Redacció Infocamp
Dimarts, 23 Juny 2020 00:28

L’Ajuntament de Salou, a través de l’àrea de Serveis Culturals, convida la ciutadania, a través d’una programació adaptada, a gaudir d’una revetlla de Sant Joan especial i segura. En aquest sentit, s’han preparat un conjunt d’activitats per gaudir, en família, de la celebració d’aquesta festivitat, la nit d'aquest dimarts, 23 de juny.

Així, una de les accions més destacades que ha organitzat el consistori, és una crida a tota la població per tal que surti als balcons i encengui espelmes i fanalets, a les 22 hores, del dimarts. El programa també inclou una recepta per elaborar la coca de Sant Joan, a través d’un enllaç a un vídeo de YouTube.

L’àrea de Serveis Culturals també ha afegit al fulletó la llegenda de la festivitat, per tal que petits i grans puguin conèixer el significat dels símbols principals de la nit, com són el foc i l’aigua; i com viu Salou, cada any, aquesta festa; a través de la lectura, en família.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, assenyala que “enguany, hem de viure la festa amb precaució i prendre totes les mesures de seguretat establertes, per tal de poder gaudir-la d’una forma segura i minimitzant, al màxim, els riscos de contagi”.

Per la seva banda, el regidor de Serveis Culturals, Xavier Montalà, ha explicat que “des de la nostra àrea, volíem que els salouencs i salouenques poguessin celebrar Sant Joan, malgrat la situació que vivim”. Per aquesta raó, ha dit, “hem elaborat un programa que s’adapta i que permet commemorar, d’una forma diferent, aquesta festa tan especial pel municipi”.

Recomanacions per una revetlla segura

Cal dir que la programació també inclou les recomanacions de seguretat per tal de gaudir d’una revetlla de Sant Joan segura i sense riscos de contagi. Així, pel que fa a l’obertura de les platges, no són permeses festes ni celebracions de revetlla; així com tampoc es podran encendre fogueres. A més, no es permetrà tirar petards ni cap tipus de pirotècnia.

Entre les mesures generals de protecció i d’higiene que cal que la ciutadania respecti, caldrà fer servir mascareta en espais a l'aire lliure i en qualsevol indret tancat d'ús públic, sempre que no sigui possible mantenir una distància de seguretat de 2 metres, entre persones; i rentar-se bé les mans amb aigua i sabó, evitant l'ús de gel hidroalcohòlic o altres productes inflamables. També caldrà evitar contactes i no compartir menjar ni estris, a l’hora dels àpats.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: