Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

‘La flauta màgica’ de Mozart, primera òpera de producció pròpia de la història de les Decennals de Valls

L’adaptació ha anat a càrrec del creador i tenor vallenc Roger Padullés

L'artista vallenc Roger Padullés ha realitzat l'adaptació L'artista vallenc Roger Padullés ha realitzat l'adaptació TWITTER DECENNALS VALLS
Cultura Redacció Infocamp
Dijous, 04 Juny 2020 17:25

La Fundació de les Festes Decennals de Valls anuncia ‘La flauta màgica’ de W. A. Mozart com un dels primers espectacles de les Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela 2021. Es tracta d’una de les obres més conegudes del repertori clàssic  i alhora d’una de les produccions pròpies que assumeix l’organització de l’esdeveniment. Es podrà veure i escoltar al Centre Cultural de Valls el febrer de 2021.  L'adaptació de l'òpera tant pel que fa als textos com als talls musicals ha anat a càrrec del tenor vallenc Roger Padullés.

Les Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela de Valls comencen a anunciar la seva programació en els teatres amb les produccions pròpies, les que requereixen més treball previ. La celebració no serà, doncs, només un aparador de propostes en gira sinó que també treballarà la creació artística de les arts escèniques i musicals que esdevindrà un altre dels focus d’atenció. En aquest primer cas comptarà, a més, amb el segell del territori vallenc ja que l’espectacle proposat, ‘Die Zauberflöte’, ‘La flauta màgica’, de W.A. Mozart ha estat adaptat per l’artista vallenc Roger Padullés. A banda de la seva faceta com a cantant líric que ha actuat en els cinc continents, Padullés ha escrit i dirigit diversos espectacles com ‘Händel. Eclipsi total’, ‘Emili Vendrell. La veu del poble’, ‘Dones d'òpera’ amb el Cor Èulia de Valls, i ‘Sopa de la reina’, espectacle infantil per a la companyia holandesa Opera Dolebulja. 

Amb escenes memorables com les dues àries de la Reina de la nit i amb moments emblemàtics de personatges com Tamino, Pamina, Papageno i Sarastro, la versió que s'oferirà a Valls és una adaptació de l'obra que ha escrit expressament el tenor vallenc per tal que els diàlegs, originalment en alemany, es puguin seguir a través de la figura d'un narrador. Això aportarà a l'espectacle un major dinamisme que en el format original. Padullés compartirà la direcció d'escena i la producció amb la també vallenca Bàrbara Flores, que ha treballat com ajudant de direcció al Teatro Español de Madrid o al Teatre Nacional de Catalunya. D’altra banda, el director musical serà Xavier Pastrana, qui amb la formació Ensemble O Vos Omnes, especialitzada en música antiga, ha aconseguit un reconeixement com a director d’un dels millors cors del país.

Producció km0

‘La flauta màgica’ serà una producció de Km zero, ja que també hi participaran membres de totes les corals vallenques, així com diversos actors i actrius locals. També el disseny de vestuari i l'escenografia seran 100% de Valls. L'orquestra de cambra, alguns dels cantants solistes i la direcció musical estaran en mans de professionals del Camp de Tarragona. Pel que fa al repartiment de cantants solistes, aquest s'anirà detallant més endavant, però serà íntegrament amb artistes catalans. Molts d'ells ja han interpretat els mateixos papers en prestigiosos escenaris com el Liceu, el Teatro Real de Madrid o el Festival de Peralada. Ja s’ha confirmat la participació de David Alegret com a Tamino, Marta Mathéu com a Pamina, Júlia Farrés com a 1a dama, Gemma Coma-Alabert com 2a dama i Tànit Bono com 3a dama.

La idea de la producció es va vehicular a través del grup de treball de música de la comissió artística de les Decennals, i finalment ha estat acollida pel grup d’arts escèniques de la mateixa comissió en l’espai del Centre Cultural. En les properes setmanes la direcció de l’òpera contactarà amb les dels cors vallencs i convocarà automàticament audicions entre els i les intèrprets locals per després de l'estiu.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: