Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Port de Tarragona recupera la mostra de castells més didàctica a la ciutat per aquest cap de setmana

També es proposa commemorar el Dia Mundial dels Oceans o rememorar des de l’Arxiu del Port el rodatge de ‘Monturiol, el senyor del mar’

Es tracta d'una mostra emblemàtica que va  ser visitada per més de 7.000 persones Es tracta d'una mostra emblemàtica que va ser visitada per més de 7.000 persones PORT DE TARRAGONA
Cultura Redacció Infocamp
Dijous, 04 Juny 2020 15:01

Des d’aquesta setmana, es pot visualitzar, gràcies a l’Arxiu del Port fragments del rodatge del film ‘Monturiol, el senyor del mar’, de Francesc Bellmunt, rodada l’any 1993. Es tracta del making off d'aquesta pel·lícula, protagonitzada per Abel Folk, que es va rodar en part al Port de Tarragona. En format vídeo es pot rememorar al canal de Youtube.

A més, encara es troba a l’abast de tot el públic la nova secció a Twitter ‘Va de fars!’, que permet conèixer la història dels fars de la nostra costa gestionats pel Port de Tarragona. També, des del mateix Arxiu juntament amb Publicacions del Port s’ofereix al públic, mitjançant les xarxes socials, les #lecturesconfinades, que es poden consultar i descarregar.

L’exposició de castells més didàctica a la ciutat

D’altra banda, aquest cap de setmana es pot contemplar dins de la secció ‘Avui fa anys’, l’exposició

, una mostra emblemàtica a la ciutat que va comptar el comissariat de Carles Cortés i Xavier Brotons, que també en van crear el contingut. El disseny expositiu, la producció i el muntatge van ser realitzats íntegrament pel personal del Port de Tarragona. Es va inaugurar el juny de 2018 al Tinglado 1 i va ser visitada per més de 7.000 persones d’arreu del país. Es tracta d’una exposició molt didàctica que va permetre acostar a les escoles i al gran públic el món dels castells amb una gran implicació de les quatre colles castelleres que van protagonitzar al Moll de Costa diferents castells: Colla Castellers Xiquets de Tarragona, Colla Jove Xiquets de Tarragona, Colla de Castellers Xiquets del Serrallo i Colla Castellera Sant Pere i Sant Pau. 

També es pot veure, des de les xarxes socials, com era fa anys el Port dins de la secció ‘Ahir i Avui del Port de Tarragona’. Setmanalment (dimarts i dijous) es mostren fotografies històriques que mostren l’evolució dels espais portuaris, el Moll de Costa i el Serrallo el segle passat i com és ara en dues imatges. Alhora, també des d’aquestes xarxes es poden visualitzar els vídeos de les exposicions que es reobriran aviat: ‘Expressions. Homenatge a la dona’ de Carme Valverde al Tinglado 1 i ‘Telos’ de Carme Porta, al Refugi 1.

El Museu del Port més a prop

Amb el taller 'Un mar de peixos!', el Museu del Port convida a celebrar el Dia Mundial dels Oceans, el 8 de juny, que pretén conscienciar i preservar el medi ambient. Es tracta de donar una segona vida a materials fàcils de trobar per casa, com ampolles, plàstics, etc., per crear un peix mot especial: el menja-brossa! És una activitat en línia, que es pot seguir a les xarxes socials del Museu i que va adreçat a infants entre 4 i 12 anys, amb la supervisió d’un adult.

I també des d’aquesta entitat museística, es repensa la manera d’acostar-se al públic en aquest temps de confinament i presenta la iniciativa ‘Fem memòria... ‘, una nova secció en la qual cal la col·laboració del públic. El Museu disposa d'un arxiu de fotografies històriques i vol contrastar i completar la informació d'algunes imatges gràcies a les vivències i coneixements de les persones del territori. També es pot endur la col·lecció del Museu a casa, que es pot descobrir en el seu fons a les xarxes socials #museusacasa

Música i contes al Teatret del Serrallo

Per últim, el Teatret del Serrallo posa a l’abast del públic, mitjançant les xarxes socials, els finalistes del PortAutors 2019 i aviat es publicaran les bases del PortAutors 2020. També es poden seguir les publicacions dels artistes publicades fins avui al canal de Youtube

I també des del Teatret s’acompanya el públic familiar amb una proposta sobre el món dels contes, enriquidora i diferent, que obre el projecte del Banc de contes, destinat a oferir i posar a disposició contes per a tota la família. Es poden seguir enviant contes i es publicaran a l’esmentat Banc. Es poden consultar tots al canal de Youtube.

Totes les activitats són en el marc de la commemoració del 150 aniversari de la Junta d’Obres del Port de Tarragona.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: