Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Port proposa visites als seus fars i una exposició virtual de Greg Gorman per aquest cap de setmana

A més, s’obre la convocatòria de la IX edició del Premi d’Investigació Port de Tarragona

Greg Gorman va exposar, per primer cop a l’Estat espanyol al Tinglado 1 del Moll de Costa l’any 2015 Greg Gorman va exposar, per primer cop a l’Estat espanyol al Tinglado 1 del Moll de Costa l’any 2015 PORT DE TARRAGONA
Cultura Redacció Infocamp
Dijous, 28 Mai 2020 16:42

EL Port de Tarragona, a través de l’Arxiu portuari, posa a l’abast una nova secció a Twitter sota la denominació ‘Va de fars!’, que permet conèixer la història dels vuit fars de la costa gestionats pel Port. Es podrà descobrir la història del far de Salou que es va il·luminar per primer cop l’any 1858 i comprovar la fabulosa vista sobre el cap de Salou o descobrir l’experiència d’un tècnic de senyals marítims que va dedicar molts anys de la seva vida a l’estudi dels fars. 

D’altra banda, el mateix Arxiu juntament amb Publicacions del Port ofereix l’oportunitat d’accedir al Premi d’Investigació Port de Tarragona, en la seva onzena edició, amb la finalitat de fomentar la investigació i els estudis del Port i el seu entorn, amb una dotació de 6.000 euros pel projecte de recerca. 

També des d’ambdós centres es posa a l’abast del públic, mitjançant les xarxes socials, les #lecturesconfinades, que són llibres editats per l’entitat portuària.

Greg Gorman, l’artista de Hollywood

Dins de la secció ‘Avui fa anys’, es proposa revisitar l’exposició ‘A distinct vision’ de l’artista Greg Gorman, amb 220 obres. Mestre de l’art del retrat i la llum, va exposar, per primer cop a l’Estat espanyol al Tinglado 1 del Moll de Costa l’any 2015. Durant quatre dècades, Gorman va retratar estrelles de Hollywood, cantants, directors i ballarins. Les seves imatges són icones del segle XXI. 

També es pot veure, des de les xarxes socials, com era el Port dins de la secció ‘Ahir i Avui del Port de Tarragona’. Setmanalment (dimarts i dijous) es mostren fotografies històriques que mostren l’evolució dels espais portuaris, el Moll de Costa i el Serrallo el segle passat i com és ara en dues imatges. Alhora, també des d’aquestes xarxes es poden visualitzar els vídeos de les exposicions que es reobriran aviat: ‘Expressions. Homenatge a la dona’ de Carme Valverde al Tinglado 1 i ‘Telos’ de Carme Porta, al Refugi 1.

El Museu s’apropa a casa i cerca col·laboracions

Pel que fa al Museu del Port, aquest enceta els seus 20 anys amb noves idees, i tot i l’escenari excepcional en què el confinament i la seguretat són prioritaris, repensa la manera d’acostar-se al públic presentant la iniciativa ‘Fem memòria...’, una nova secció en la qual es necessita la col·laboració del públic. El Museu disposa d'un arxiu de fotografies històriques i vol contrastar i completar la informació d'algunes imatges gràcies a les vivències i coneixements de les persones del territori. La informació es facilitarà al Facebook del Museu els dilluns i els divendres per recuperar entre tots la història del Port. També es pot endur la col·lecció del Museu a casa, que es pot descobrir en el seu fons a les xarxes socials #museusacasa.

Música i contes al Teatret

Per últim, el Teatret del Serrallo posa a l’abast del públic, mitjançant les xarxes socials, els finalistes del PortAutors 2019 i aviat es publicaran les bases del PortAutors 2020. També es poden seguir les publicacions dels artistes publicades fins avui al canal de Youtube. 

I també des del Teatret s’acompanya el públic familiar amb una proposta sobre el món dels contes, enriquidora i diferent, que obre el projecte del Banc de contes, destinat a oferir i posar a disposició contes per a tota la família. Es poden seguir enviant contes i es publicaran a l’esmentat Banc. A més, tots els contes es poden consultar a Youtube.

Totes les activitats són en el marc de la commemoració del 150 aniversari de la Junta d’Obres del Port de Tarragona.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: