Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Una passejada per l’Arxiu o revisitar una exposició, propostes virtuals d’aquest cap de setmana al Port

A més, ja s’ha obert la convocatòria de la IX edició del Premi d’Investigació Port de Tarragona

L'Arxiu del Port Anselm Clavé L'Arxiu del Port Anselm Clavé PORT DE TARRAGONA
Cultura Redacció Infocamp
Dijous, 21 Mai 2020 17:02

Des de l’Arxiu i Publicacions del Port de Tarragona es posa a l’abast del públic, mitjançant les xarxes socials, les lectures confinades, que es poden consultar i descarregar. Són llibres editats per l’entitat portuària. I des d’aquesta setmana s’ha obert la convocatòria de la IX edició del Premi d’Investigació Port de Tarragona. És una de les convocatòries amb més prestigi en el món de la investigació històrica en el nostre territori i les seves bases es poden consultar a través d’aquest enllaç. 

També des de l’Arxiu portuari s’ofereix poder conèixer els seus fons mitjançant els nous articles publicats al blog #Arxiportus sobre enginyers directors de la Junta d’Obres del Port de Tarragona. Es poden trobar a través d'aquest enllaç. 

El Museu cerca col·laboracions

D’altra banda, el Museu del Port enceta els vint anys amb noves idees, i tot i l’escenari excepcional en què el confinament i la seguretat són prioritaris, repensant la manera d’acostar-se al públic presenta la iniciativa ‘Fem memòria...’ una nova secció en la qual es necessita la col·laboració del públic. El Museu disposa d'un arxiu de fotografies històriques i vol contrastar i completar la informació d'algunes imatges gràcies a les vivències i coneixements de les persones del territori. La informació es facilitarà al Facebook del Museu els dilluns i els divendres per recuperar entre tots la història del Port.

La col·lecció del Museu també es pot endur a casa, que es pot descobrir en el seu fons a les xarxes socials #museusacasa ‘Retrobem exposicions, contes i música’

Pel que fa al Moll de Costa, a través de les xarxes socials, es poden visualitzar i escoltar ‘Avui fa anys’, de l’exposició ‘POP ART al PORT’ de l’artista Antonio de Felipe. Es tracta d’un homenatge al món de la publicitat, del cinema i de la pintura barroca. En la seva obra apareixen representacions dels objectes més quotidians, els productes de gran consum i les icones de la cultura de masses. Antonio de Felipe va exposar l’any 2014 al Tinglado 1 del Moll de Costa.

Amb ‘Ahir i Avui del Port de Tarragona’, cada setmana es pot veure com era el Port, el Moll de Costa i el Serrallo el segle passat i com és ara en dues imatges (dimarts i dijous) de la sèrie de fotografies històriques que mostren l’evolució dels espais.

Respecte al Teatret del Serrallo, aquets acosta a les xarxes els finalistes del PortAutors 2019. També es poden seguir les publicacions dels artistes publicades fins avui al canal de youtube. També des del Teatret es vol apostar per la formació en producció musical per seguir sent un referent en aquest camp. Cal tenir present que aviat es posarà en marxa aquesta formació amb un termini de preinscripció. I també des del Teatret s’acompanya el públic familiar amb una proposta enriquidora i diferent que obre el projecte del Banc de contes, destinat a oferir i posar a disposició contes per a tota la família #acaudorella. Es poden consultar tots els contes al canal de Youtube. 

Un altre espai per gaudir del món dels contes és connectar-se a la Marató de contes, iniciativa també del Teatret que permet seguir tots els Blocs de contes de la Marató amb col·laboracions de Cesk Freixas, els Amics de les Arts, Pacoenlaluna, etc. 

Totes les activitats són en el marc de la commemoració del 150 aniversari de la Junta d’Obres del Port de Tarragona.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: