Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El concurs de Sant Jordi, l’aniversari del Museu i les exposicions virtuals conviden a connectar-se al Port

Música, contes i exposicions virtuals completen aquest cap de setmana

El Museu del Port El Museu del Port PORT DE TARRAGONA
Cultura Redacció Infocamp
Dijous, 14 Mai 2020 16:44

Aquest divendres, 15 de maig, es donarà a conèixer les quatre persones guardonades del concurs literari infantil i juvenil Sant Jordi Virtual convocat pel Port de Tarragona el mes passat amb motiu de Sant Jordi. Adreçat a infants i joves d’entre 8 i 18 anys convidava a narrar un conte o una història sobre Sant Jordi amb la princesa i el drac, però confinats, a través d’Instagram. Així mateix, les noves activitats amb motiu dels 20 anys del Museu del Port i les exposicions virtuals, conviden als usuaris a no perdre’s res a les xarxes del Port.

A més del concurs literari infantil i juvenil Sant Jordi Virtual, també des d’aquella efemèride, l’Arxiu i Publicacions del Port van posar a l’abast del públic, mitjançant les xarxes socials, les #lectures confinades del Sant Jordi Virtual al Port, que es poden

El Museu fa 20 anys

D’altra banda, el Museu del Port arriba als 20 anys i tot i l’escenari excepcional en què el confinament i la seguretat són prioritaris, ha volgut presentar en un entorn digital dues noves activitats aquesta setmana: ‘Un mar de peixos!’ i ‘Quiz’.

‘Un mar de peixos!’ és la primera iniciativa del Museu que consisteix en un taller familiar de reciclatge marítim que dona una segona vida a materials que hi ha a casa per a crear un peix molt especial: el menja-brossa! El taller és adreçat a infants de 4 a 12 anys amb supervisió d’un adult que ajuda a conscienciar sobre la preservació del medi ambient. És una activitat en línia sense reserva.

I, amb motiu del Dia Internacional dels Museus, el 18 de maig, el Museu engega un nou concurs en format de quiz (joc de preguntes i respostes) que té dues categories: públic general (MPTacasa) i familiar (MPTacasa Kids). El concurs consta de 15 preguntes i per participar cal trametre un correu electrònic a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.. El termini finalitza el 15 de maig i només estarà actiu els dies 17 i 18 de maig. Les vuit primeres persones classificades de cada categoria podran gaudir d’un viatge amb golondrina, quan les condicions ho permetin.

A més, en aquest confinament la col·lecció del Museu s’endinsa a les llars casa, i es pot descobrir el seu fons a les xarxes socials #museusacasa

Exposicions, contes i música

Des del Moll de Costa, a través de les xarxes socials, es pot visualitzar i escoltar: ‘Ahir i Avui del Port de Tarragona’. Cada setmana es pot veure com era el Port, el Moll de Costa i el Serrallo el segle passat i com és ara en dues imatges (dimarts i dijous) de la sèrie de fotografies històriques que mostren l’evolució dels nostres espais. També es pot veure ‘Avui fa anys’, de l’exposició ‘ALMAR’de David Callau. Des del mar de Cambrils fins a les costes de Tarragona i el litoral català, el blau és el fil conductor de tota aquesta obra que va començar la seva itinerància al Tinglado 1 a l’estiu del 2016 i va donar a conèixer a l’ artista arreu del món. 

Pel que fa al Teatret del Serrallo, aquest acosta a les xarxes els finalistes del PortAutors 2019. Aquesta setmana es tanca el cicle per conèixer als finalistes PortAutors amb la guanyadora de l’edició 2019 Yuhniversia. També es poden seguir les publicacions dels artistes publicades fins avui al canal de Youtube. I també des del Teatret s’acompanya el públic familiar amb una proposta enriquidora i diferent que obre el projecte del Banc de contes, destinat a oferir i posar a disposició contes per a tota la família #acaudorella. Es poden consultar tots els contes al canal de Youtube.

Un altre espai per gaudir del món dels contes és connectar-se a la Marató de contes, iniciativa també del Teatret que permet seguir tots els Blocs de contes de la Marató amb col·laboracions de Cesk Freixas, els Amics de les Arts, Pacoenlaluna, etc. 

Totes les activitats són en el marc de la commemoració del 150 aniversari de la Junta d’Obres del Port de Tarragona.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: