Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Cinc alumnes de la demarcació de Tarragona arriben a la final del concurs literari 'AMIC-Ficcions'

Un total de 75 alumnes de 14 centres educatius del territori han participat a AMIC-Ficcions

Foto de grup dels alumnes finalistes de la 12a edició del concurs literari AMIC-Ficcions Foto de grup dels alumnes finalistes de la 12a edició del concurs literari AMIC-Ficcions AMIC
Cultura Redacció Infocamp
Dilluns, 04 Mai 2020 17:55

La dotzena edició del concurs literari AMIC-Ficcions ha presentat ja el seu llistat de finalistes. De les més de 1.500 històries publicades durant el termini del concurs, el jurat, format per persones vinculades al món literari i de l’educació, ha seleccionat 4 relats de 5 joves de la demarcació de Tarragona, d’entre els 75 alumnes de 14 centres educatius que s’han presentat en aquest territori.

Els finalistes de la demarcació són el Grup Som Del Terreno, del Col·legi Sagrat Cor d’Amposta; el Grup Arannu, de l’IES Berenguer d'Entença de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant; el Grup Blanca MO, de l’IES Camí de Mar de Calafell; i el Grup Camins de sants del Col·legi Sagrat Cor d'Amposta d’Amposta.

En total, s’han seleccionat 172 grups finalistes: 109 de Catalunya i Catalunya Nord (155 joves), 34 del País Valencià (59 nois i noies), 22 de les Illes Balears (27 alumnes), 5 grups de la Franja de Ponent (6 alumnes) i 2 d’Andorra (5 joves).

El concurs literari juvenil AMIC-Ficcions, l’aventura de crear històries, va tancar la dotzena edició el passat 31 de març amb una participació de 3.660 alumnes de 277 centres educatius diferents. Aquests joves, d’entre 14 i 18 anys, provenen de Catalunya (2.415), País Valencià (701), les Illes Balears (462), la Franja de Ponent (63), Andorra (14), Catalunya Nord (4) i altres territoris (1).

Aquesta activitat de foment de l’escriptura i la lectura en català entre els joves a través de la xarxa torna a comptar amb el suport de la Fundació Carulla i la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya.

Els lliuraments de premis està previst que es realitzin durant el mes de juny, però encara falta determinar el format d’aquests actes. A partir de com evolucioni la crisi sanitària del coronavirus i el pla estatal de transició cap a la normalitat, l’organització d’AMIC-Ficcions definirà definitivament quan i com es desenvoluparan els respectius actes de lliuraments de premis.

Enguany, el premi per a la millor història serà un iPhone o una Play Station per a cada membre del grup guanyador, i la segona millor història es guardonarà amb un smartphone també per a cada integrant de l’equip. Els premis territorials, per a les millors històries de cada vegueria, rebran un smartphone o uns auriculars sense fil. Per últim, es premiarà al professor/a més motivador/a de cada territori, que serà guardonat amb una estada de 2 dies per a 2 persones amb sopars i/o esmorzars inclosos.

AMIC, compromís amb l’educació

El concurs AMIC-Ficcions, l’aventura de crear històries, que enguany arriba a la dotzena edició, és una iniciativa de l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació (AMIC) per promoure la lectura i l’escriptura en català entre els joves dels territoris de parla catalana. L’AMIC representa a més de 400 publicacions en paper i digitals fortament arrelades arreu del nostre territori.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: