Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L’Associació de Professors de Dansa de les Comarques de Tarragona celebra el Dia de la Dansa des de casa

L’objectiu és fer arribar el moviment a casa dels alumnes de les escoles de dansa associades

Martí Paixà oferirà una classe online pels alumnes de les escoles associades Martí Paixà oferirà una classe online pels alumnes de les escoles associades CEDIDA
Cultura Redacció Infocamp
Dimarts, 28 abril 2020 12:56

El 29 d’abril se celebra mundialment el Dia Internacional de la Dansa, que va ser establert pel Comitè Internacional de la Dansa de la Unesco el 1982. Aquesta data és simbòlica, ja que commemora el naixement de Jean - Georges Noverre, innovador i estudiós d'aquest art, mestre i creador del ballet modern. L’Associació de Professors de Dansa de les Comarques de Tarragona celebrarà el Dia de la Dansa des de casa amb a l’objectiu de fer arribar el moviment a casa dels alumnes de les escoles de dansa associades

Per celebrar el Dia Internacional de la Dansa 2020, l’Associació presentarà un vídeo amb la lectura del manifest llegit i interpretat pel ballarí solista de l’Stuttgart Ballet, Martí Paixà des de Stuttgart. A les, 17 h, Martí Paixà farà una classe de clàssic on-line per l’alumnat de les escoles associade. La classe serà amb la pianista Catelinjne Smit en directe des de Stuttgart. A continuació de la classe, és realitzarà un col·loqui entre alumnes, professores i el ballarí.

Martí Paixà és un jove ballarí reusenc que forma part del cos de ballet de la companyia Stuttgart Ballet. Va iniciar els seus estudis de dansa a l’Escola de Dansa de Montbrió del Camp, abans d’ingressar a John Cranko Schule de Stuttgart. El 2014 obté el títol de dansa clàssica i és gradua com a ballarí professional i signa el seu primer contracte amb la companyia. El 2016 va ser ascendit a Demi Solista, i el 2017 com a solista. En el seu últim any d’escola ja balla com a un membre més del cos de ballet amb la companyia d’Stuttgart Ballet.

El repertori inclou interpretacions com Leading Roles and Solo Roles with the Stuttgart Ballet. A Streetcar named Desire (John Neumeier): Allan Gray, Allan’s friend, paperboy, Doctor. Arcadia (Douglas Lee). Boléro (Maurice Béjart): The rhythm. Brouillards (John Cranko): La puerta del vino, Des pas sur la neige, Voiles. Concerto for Flute and Harp (John Cranko). Dances at a Gathering (Jerome Robbins): Roles in Blue and in Purple. Death in Venice (Staging, Choreography: Demis Volpi): Apollon. Don Quijote (Maximiliano Guerra): Gypsy Prince, Gypsy King.Forgotten Land (Jiri Kylián): Couple in white.Initials R.B.M.E. (John Cranko): R., Solo roles in B.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: