Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Museu d’Història de Cambrils s’apunta al concurs en línia #MuseumQuizAcasa

Aquesta proposta vol contribuir a alleugerir el confinament aportant eines per al foment i la divulgació de la cultura / Estarà actiu de dilluns a dissabte, de 18 a 22h

La seu del Museu d'Història de Cambrils es troba al Molí de les Tres Eres La seu del Museu d'Història de Cambrils es troba al Molí de les Tres Eres GENCAT.CAT
Cultura Redacció Infocamp
Dissabte, 28 Març 2020 10:58

El Museu d’Història de Cambrils i una quinzena de museus catalans han llançat el nou concurs #MuseumQuizACasa per als dies de confinament. Es tracta d’una edició especial del ‘Museum Quiz’, amb l’objectiu de proporcionar una alternativa cultural i de lleure mentre duri el confinament com a mesura de prevenció del Covid-19. El concurs, és accessible a través del seu web.

La nova proposta inclou una versió per a adults (públic en general) i una altra per a famílies (infants). El concurs s’inicia aquest dissabte 28 de març i estarà actiu mentre duri el confinament social. De dilluns a divendres, s'adreça a famílies, amb un concurs cada dia dedicat a un dels museus participants, i els dissabtes s'adreça al públic general amb preguntes de tots els museus en un únic concurs. Estarà construït sobre la plataforma gratuïta Kahoot.

Les preguntes inclouran temes d’actualitat, locucions i frases fetes, cultura popular, arts (música, cinema, pintura, escultura, gravat, disseny, etc.) i curiositats, amb especial atenció al patrimoni cultural de cadascun dels museus participants. Es preveuen quatre tipologies de pregunta: quiz, cert/fals, pregunta oberta i puzle. Es recomana que cada equip estigui format per un mínim de dues i un màxim de cinc persones. Un cop finalitzada la sessió, tothom podrà veure la seva puntuació en relació a la resta de persones participants.

Modalitat adults i versió familiar

La versió #MuseumQuizACasa adreçat a adults tindrà lloc tots els dissabtes a partir del 28 de març, a les 18h, mantenint-se actiu fins a les 22h del mateix dia, com un esdeveniment en línia. El concurs inclourà entre 18 i 20 preguntes vinculades amb la temàtica de qualsevol dels museus participants.

Per la seva banda, la versió familiar del #MuseumQuizACasa tindrà lloc a partir del dilluns 30 de març, diàriament de dilluns a divendres, també a les 18h. La plataforma estarà activa també fins a les 22h, durant les quals qualsevol família podrà jugar-hi, tot responent 18 preguntes plantejades en el mínim de temps possible. Cada dia el concurs estarà dedicat a la temàtica específica d’un museu.

Les dates previstes per al #MuseumQuizACasa familiar de la setmana del 30 de març al 3 d’abril són: el dilluns 30 de març, el Museu de Ciències Naturals de Barcelona; el dimarts 31 de març, el Museu Marítim de Barcelona; el dimecres 1 d’abril, el Museu d’Art Modern de Tarragona; el dijous 2 d’abril, els Museus de Sant Cugat; i el divendres 3 d’abril, el Museu del Disseny de Barcelona.

Les dates i els museus participants al #MuseumQuizACasa Familiar en les següents setmanes seran oportunament informades a través del seu web

Una iniciativa per alleugerir el confinament alhora que es fomenta la cultura

Amb aquesta iniciativa els museus implicats volen contribuir a alleugerir el confinament social de la ciutadania aportant eines per al foment de la cultura i la divulgació del seu patrimoni cultural. Les persones participants podran fer-ho a través de qualsevol dispositiu electrònic, ja sigui mòbil, tauletes o ordinadors. La participació en aquest concurs no implica la sessió de cap dada personal de les persones usuàries donat que la plataforma d’accés al joc Kahoot no emmagatzema cap dada personal.

El concurs #MuseumQuizACasa és una iniciativa del Museu Marítim de Barcelona i del Museu de Ciències Naturals de Barcelona, amb la col·laboració del Museu Nacional Arqueològic de Tarragona, el Museu d’Art Modern de Tarragona, el Jardí Botànic, el Museu del Disseny de Barcelona, el Museu Picasso, el Museu d’Arqueologia de Catalunya, el Museu de la Terrissa de Quart, els Museus de Sant Cugat, el Museu de la Mediterrània (Torroella de Montgrí), el Museu d'Història de Cambrils, Museus de Sitges, Museu de Guissona i el Far de Vilanova i la Geltrú.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: