Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Més de 300 persones ja han visitat l'exposició sobre el Carnaval montblanquí

La mostra sobre el Carnaval de Montblanc (1978-2019) es pot veure a Cal Josa, on el museu ha programat unes jornades de portes obertes aquest cap de setmana

Durant les primeres dues setmanes, més de 300 persones han visitat l'exposició sobre el Carnaval de Montblanc, al Museu Comarcal de la Conca de Barberà (MCCB) Durant les primeres dues setmanes, més de 300 persones han visitat l'exposició sobre el Carnaval de Montblanc, al Museu Comarcal de la Conca de Barberà (MCCB) MCCB
Cultura Redacció Infocamp
Divendres, 21 Febrer 2020 21:59

Des que, el dissabte 8 de febrer, es va inaugurar l’exposició sobre el Carnaval de Montblanc (1978-2019) han passat per la seu central del Museu Comarcal de la Conca de Barberà (MCCB) un total de 547 persones, de les quals 301 han visitat l’exposició retrospectiva d’aquesta festa tradicional.

enterrament sardina Montblanc exposició

Aquest cap de setmana, coincidint amb els dies forts del Carnaval 2020, el museu ha programat unes jornades de portes obertes des del divendres dia 21 fins al dimarts 25 de febrer, tot ampliant l’horari d’obertura del Casal dels Josa. Divendres 21 i dissabte 22, l’exposició es podrà visitar de 10 a 14 i de 16 a 19; diumenge 23 i dilluns 24, de 10 a 14. Dimarts 25, de 10 a 14 i de 16 a 19, es vetllarà el rei carnestoltes XLII. Posteriorment, la comitiva fúnebre sortirà del museu per passejar pels carrers de la vila fins a arribar a la plaça major, on es llegirà el seu testament. L’exposició es mantindrà oberta, en l’horari habitual de visita del museu, fins al diumenge dia 1 de març.

L’exposició sobre el carnaval montblanquí s’emmarca en la nova política d’obertura i apropament del Museu Comarcal a la població, les entitats i les associacions de la comarca. Així com a l’impuls de renovació dels seus continguts i de l’ampliació i la diversificació de les activitats que s’hi duen a terme. Tot plegat amb l’objectiu d’actualitzar l’exposició permanent i, a la vegada, atreure i fidelitzar nous públics i visitants. En aquest sentit també s’està treballant en la millora de l’oferta pedagògica destinada a famílies, escoles i instituts.

màscara exposició Carnaval Montblanc

Balanç positiu de visitants al MCCB

Al llarg de l’exercici 2019, el Museu Comarcal de la Conca de Barberà (MCCB) va iniciar aquesta nova línia d’obertura a la població local i comarcal. La valoració dels resultats obtinguts durant aquest període és molt positiva, amb un total de 7.414 visitants en l’exercici passat. Això suposa un increment del 60% d’usuaris respecte l’any 2018, en què només van acostar-se al Casal dels Josa 4611 persones. Per poder trobar una afluència similar cal remuntar-se a l’any 2015, quan el van visitar 7379 individus.

Pel que fa al conjunt d’equipaments del Museu Comarcal (seu central, Centre d’Interpretació de l’Art Rupestre, Museu Marès i Molins de la Vila) el total d’usuaris de 2019 ascendeix a 9912 persones. Xifra que representa un 58% més, respecte els 6265 usuaris de l’exercici 2018.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: