Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Calafell es prepara per viure el Carnaval més màgic de la Costa Daurada

El 'Carnaval Xurigué' comptarà amb tres grans rues -cadascuna amb més de 6.000 participants-, més de 50 carrosses, 15 comparses i 2 carnavals infantils

El 'Carnaval Xurigué' comptarà amb tres grans rues -cadascuna amb més de 6.000 participants-, més de 50 carrosses, 15 comparses i 2 carnavals infantils El 'Carnaval Xurigué' comptarà amb tres grans rues -cadascuna amb més de 6.000 participants-, més de 50 carrosses, 15 comparses i 2 carnavals infantils ARXIU / INFOCAMP
Cultura Redacció Infocamp
Dijous, 20 Febrer 2020 08:47

Calafell es prepara per a una de les festes més alegres i festives de l'any: el 'Carnaval Xurigué'. Del 20 al 23 de febrer, la localitat tarragonina celebrarà una nova edició d'aquesta tradicional festa que ja es coneix com 'El Carnaval de la Costa Daurada'. Quatre dies en què la diversió està assegurada amb una completa agenda d'espectacles, desfilades i activitats per a tots els públics que cada any guanya més adeptes.

El tret de sortida tindrà lloc aquest dijous 20 de febrer, 'Dijous Gras', amb el pregó del Rei del Carnestoltes, que repassarà en clau satírica la política i esdeveniments del darrer any. Finalitzat el seu discurs, donarà pas a aquesta gran festa en la qual, com diu el refrany català, "Tot s'hi val".

Tres espectaculars rues amb més de 50 carrosses i 15 comparses amb més de 18.000 participants desfilaran per la zona de la platja, per la demarcació del poble i pel nucli de Segur de Calafell per celebrar aquesta gran cita, la més antiga de la comarca del Penedès Marítim.

Músics, ballarins, perruques, maquillatges i molt 'Brilli-Brilli' disfressaran el municipi de Calafell, on cada edició són més les persones que s'uneixen per viure la festa de la 'Disbauxa' deixant-se envair per l'alegria, la il·lusió i la passió amb la qual es viu el Carnaval a aquesta localitat.

Per què 'Xurigué?

De cos allargat, recobert de petites escates, fortes i rugoses i amb grans ulls, 'Xurigué' és el peix volador símbol de la tradició del Carnaval de Calafell. El seu aspecte fantasiós recorda a diverses disfresses i constitueix l'ànima carnavalera més mediterrània.

Residents al municipi integrants de l'Associació de Veïns juntament amb el Centre d'Iniciatives de Turisme van batejar el Carnaval com 'Xurigué', ara fa més de 25 anys, en referència al màgic peix que protagonitzava les rues de Carnaval en aquest municipi. Una denominació que s'ha mantingut fins a l'actualitat per donar nom a la festa, tot i que aquest màgic peix ja no participi en la desfilada.

El millor Carnaval de la Costa Daurada amb capítol especial per als infants

Destinació de Turisme Familiar, Calafell també reserva per a aquesta data tan emblemàtica un lloc especial per als més petits. Colorits espectacles, una àmplia oferta d'activitats i xocolatades animaran la festa des de dijous fins diumenge, amb dos "Carnestoltes infantils" que se celebraran de manera paral·lela.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: