Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Carnaval de Calafell "farà un forat" a les comparses que van quedar fora del límit d’inscripcions

De les 13 comparses afectades, 6 podran participar en la rua de divendres a la nit a Segur i 7 en la rua de diumenge a la tarda al Poble

Calafell ha rebut enguany moltes inscripcions per participar a les rues del Carnaval Calafell ha rebut enguany moltes inscripcions per participar a les rues del Carnaval AJUNTAMENT DE CALAFELL
Cultura Redacció Infocamp
Dissabte, 15 Febrer 2020 18:47

L’Ajuntament de Calafell ha decidit fer un forat en les rues de Carnaval a les comparses que n’havien quedat fora pel gran augment d’inscripcions que hi ha hagut enguany. Aquests grups podran participar, sense rebre ajut econòmic, bé en la rua de divendres la nit al nucli de Segur, bé en la rua de diumenge a la tarda al nucli del Poble. Sis, el primer dia, i set, l’últim. Després de les queixes rebudes de les comparses que havien quedat fora del Carnaval, aquesta solució salomònica permetrà que ningú es quedi fora i podrà participar, si més no, un dels tres dies.

La inscripció havia desbordat totes les previsions de l’organització. Les bases del Carnaval determinen un màxim de 45 carrosses i de 15 comparses sense carrossa. Se’n van presentar 13 més. I no tan sols això, sinó que pel fet de ser grups molt nombrosos representaven 1.500 comparsistes més.

Segons l’Ajuntament, el nombre màxim de grups participants està establert per diverses raons, la més important i determinant de les quals és la seguretat. Cada rua compta amb un pla d’autoprotecció que fixa el màxim de participants.

La rua de la Platja no permet superar els topalls

Sobre l’oferta de participar a la rua de Segur o a del Poble, l’Ajuntament vol assenyalar que no és possible oferir-ho en el cas de la rua de la Platja. Els plans d’autoprotecció de Segur i del Poble donen un marge per afegir algun grup, però no el de la Platja, ja que la seva rua és en uns espais més restringits que les altres dues i que ja estan al límit. Tant Protecció Civil com els Mossos han informat en contra de superar aquests topalls.

En realitat, d'haver superat aquests màxims, es corria el risc que el Carnaval hagués estat suspès per no complir la normativa. Més enllà de possibles repercussions legals per a l'Ajuntament, els seus electes i fins i tot els seus tècnics.

L’organització del Carnaval aprofita per negar que s’hagi marginat cap grup del Penedès en favor de grups del Baix Llobregat. L’únic grup d’aquella comarca que havia entrat ha resultat estar integrat per veïns i veïnes de Cunit, el representant dels quals resideix actualment al Baix Llobregat i que havia deixat les seves dades com a forma de contacte.

En relació a la proximitat, l'organització aclareix que aquest és un dels factors que puntua, però no pas l’únic, ja que també compten el disseny de carrosses i vestuaris, les coreografies..., segons uns barems establerts en les bases i d’acord amb el projecte que cada grup ha de presentar quan s’inscriu.

De cara al proper Carnaval, l’Ajuntament ha decidit també fer una mena de preinscripció que permetrà saber als grups interessats si poden ser admesos o no, amb antelació suficient per organitzar-se i fer els seus propis plantejaments.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: