Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Els festius locals per les Decennals 2021 seran l'1 i el 2 de febrer

El pregó i el premi literari 'Decàlia' tindran lloc al Teatre Principal de Valls

Imatge de la reunió celebrada ahir, de la Taula de Coordinació de les Festes Decennals Imatge de la reunió celebrada ahir, de la Taula de Coordinació de les Festes Decennals AJUNTAMENT DE VALLS
Cultura Redacció Infocamp
Dimecres, 12 Febrer 2020 21:03

La Taula de Coordinació de les Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela de Valls 2021, que aglutina els delegats de la dotzena de comissions participatives, va donar a conèixer ahir per part de l’Ajuntament els dos dies festius locals per al 2021, que seran dilluns 1 i dimarts 2 de febrer. D’aquesta manera, l’any vinent no serà festiu el 25 de juny. Per part de la Comissió de Decennals a les Escoles, es va informar que els dos dies de lliure disposició en l’àmbit de l’ensenyament seran dimecres 3 i divendres 5 de febrer.

Paral·lelament, els professors de les escoles i dels instituts han proposat que, com ja va succeir fa deu anys, a canvi de treballar el primer dissabte de les Decennals, 30 de gener, en els temes educatius associats a la Mostra del seguici escolar, es pugui considerar no lectiu dijous 4 de febrer. Serà la Generalitat de Catalunya la institució que finalment haurà d’autoritzar aquesta proposta.

                                                                     Imatge de la mostra de bestiari escolar: 

mostra bestiari escolar

Divendres de pregó i literari

La Taula de Coordinació, presidida per l’alcaldessa, també va concretar que tant el pregó com el lliurament del Premi Decàlia tindran lloc divendres 29 de gener en les franges de la tarda i de la nit, i en un mateix espai: el Teatre Principal. Per tant, es torna a apostar perquè el pregó tingui un aforament més ampli que en antigues edicions fins al 2001 quan es realitzava en el saló de plens de l’edifici consistorial.

En el decurs de la reunió es van abordar altres temes de coordinació entre diferents comissions, especialment entre les de cultura popular, escoles, cultura, esports i actes religiosos, sobretot pel que fa a l’ús dels diferents espais compartits, així com de la via pública.

Crida al comerç local i al veïnat

L’organització de les Decennals va acordar engegar una crida al comerç local perquè es preparin tant els guarniments lluminosos com els tèxtils, que sovint van integrats en un únic element. La proposta va adreçada especialment a les botigues vinculades al món de l’electricitat i de la roba, per tal que la ciutadania pugui tenir a l’abast varietat de llums i els patrimonials domassos blaus.

Imatge de la processó de 2011 amb edificis amb els guarniments tèxtils i lluminosos de les festes: 

processò mare de dèu Decennals 2011

Com a novetat, la Taula de Coordinació va acordar posar a disposició del comerç local l’espai suficient en el programa d’actes imprès i en versió on line per tal d’anunciar-les i d’aquesta manera millorar la comunicació i difusió de les propostes nascudes del teixit local.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: