Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Carnaval de Torredembarra arriba carregat de novetats

Enguany canvia el recorregut de les rues i s'estrena l'envelat a l'aparcament de Mañé i Flaquer per acollir el ball de Carnaval de dissabte i el dinar del diumenge

El Rei Carnestoltes ha irromput durant la presentació del Carnaval de Torredembarra per demanar un Carnaval "més crític" El Rei Carnestoltes ha irromput durant la presentació del Carnaval de Torredembarra per demanar un Carnaval "més crític" ANNA F. / AJUNT. DE TORREDEMBARRA
Cultura Redacció Infocamp
Dijous, 20 Febrer 2020 07:57

Torredembarra ja es prepara per a viure un Carnaval multitudinari amb novetats destacades en els recorreguts de les rues i en l’espai de la festa de nit i de la paella popular. Aquest matí, la Regidoria de Festes i l’Associació Amics del Carnaval han presentat la programació, amb la presència del Rei Carnestoltes i de la Cooperativa Combinats.

El regidor de Festes, Raúl García, ha explicat que s’ubicarà una envelat de 1.000 m2 a l’aparcament de Mañé i Flaquer per acollir el ball de Carnaval de dissabte a la nit i també el dinar de diumenge. El regidor ha dit que aquest canvi permetrà oferir més espai per a la festa amb menys afectació al veïnat. També hi haurà modificacions al recorregut de les rues (la del dissabte a la nit finalitzarà a la cruïlla entre Antoni Roig i Francesc Moragas, i la de diumenge es mantindrà al passeig Marítim però amb sortida a Cal Bofill i arribada a la Casona).

El Carnaval més multitudinari

Aquests canvis han estat fruït del treball en comissió entre la Regidoria i l’Associació d’Amics del Carnaval. El president de l’associació, Eusebi Arall, ha explicat que a dia d’avui ja s’han inscrit 21 carrosses i 5 comparses, el que representa uns 1.700 participants, al voltant de 400 més que l’any passat.

A més de les colles torrenques, totes agrupades a l’entitat, també hi participaran grups provinents de poblacions de l'entorn com Altafulla, la Pobla de Montornès, Creixell, Roda de Berà, el Vendrell o Banyeres del Penedès. Sobre aquest fet, el regidor Raül García ha ressaltat "la capitalitat de Torredembarra al Baix Gaià" i ha agraït als ajuntaments de Roda i de la Pobla "que hagin canviat els horaris o el dia de la seves rues per poder assistir a Torredembarra".

Premis no econòmics

A part dels premis econòmics de participació, s’atorgaran un seguit de reconeixements entre les carrosses i les comparses participants: a la millor disfressa, a la millor coreografia, a la idea més original, al millor maquillatge, al tema més satíric, a les tres millors carrosses o a les tres millors comparses. Per votació popular, en línia, es podrà escollir la millor carrossa i la millor comparsa.

La intervenció de Nacho Pascual, de la Cooperativa Combinats, que fa tasques d'assessorament, ha estat un pèl accidentada ja que el Rei Carnestoltes, que arribarà el 20 de febrer a Torredembarra, s’ha avançat uns dies “d’amagatotis” per reivindicar un Carnaval "més crític i amb menys plomes". En paraules de Sa Majestat Carnestoltes: “si no critiqueu, no hi haurà futur”.

cartell Carnaval

Del 20 al 26 de febrer

Ses Majestats Carnestoltes, el Rei i la Reina, arribaran per Dijous Gras -el 20 de febrer, a les 19h-, pel carrer de Pompeu Fabra, acompanyats de la mascarada La Figa Te Fai i de toes els infants i grans que vulguin acompanyar-los disfressats. En arribar a la plaça Mossèn Joaquim Boronat, es farà l'acte de "Presa de possessió del poder local", que tindrà com a alicient una degustació de coca de llardons i mistela (1,5e) elaborada per la Pastisseria Carbonell. L'endemà divendres 21 de febrer, de 17 a 19h, tindrà lloc una classe de batucada, oberta a tothom.

El dissabte 22 de febrer concentrarà la majoria d'actes mutitudinaris del Carnaval torrenc. A les 11h, a la plaça del Castell, tindrà lloc la 17a edició del Concurs de mascotes disfressades, amb la desfilada de les mascotes -cada cop més nombrosa- i el lliurament de premis. A les 11:30h, a la plaça Mossèn Joaquim Boronat, sortirà la Rua Infantil de Carnaval fins la plaça del Castell. En arribar, se celebrarà la festa del Carnaval Infantil i el Ball de disfresses amb l'animació musical 'Que peti la plaça', a càrrec de la Cia. Xip Xap.

Abans de la sortida de la Gran Rua de Carnaval, a les 17:30h, durant la Passada de La Figa Te Fai es repartiran figues i carxots per a tothom pels carrers del nucli antic. A partir de les 19:30h, es concentraran les comparses i carrosses que participaran en la Gran Rua. Aquesta sortirà, a les 20:30h, des del carrer Pompeu Fabra. La festa finalitzarà, a les 23:30h, amb el Ball de Carnaval amb Carnaval Dance! a l'envelat de l'aparcament Mañí i Flaquer. 

L'endemà diumenge 23 de febrer, les colles que sortiran a les 12h a la Rua del Carnaval del passeig marítim es concentraran mitja hora abanns, al davant de Cal Bofill. Al migdia la rua dominical sortirà des d'allí fins la Casona -oficina de Turisme del passeig Rafael Campalans. A les 15h, les colles celebraran el tradicional dinar de Carnaval, a l'envelat de Mañé i Flaquer. Després del dinar, es farà públic el veredicte del jurat. Finalment, a les 17h, es celebrarà la Batalla de confeti, al passeig de la Sort.

El Carnaval de Torredembarra posarà el punt i final el dimecres 26 de febrer, a les 19h, al carrer Pompeu Fabra, amb la sortida de la comitiva fúnebre per a donar l'últim adéu a Ses Majestats Carnestoltes. En arribar a la plaça Mossèn Joaquim Boronat, se celebrarà el Solemne enterrament i la sardinada (1 e / ració), fins exhaurir les existències. En aquest acte es lliuraran els reconeixements del vot popular.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: