Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Arrenca el I Mercat de Contes de Tarragona

Del 3 al 9 de febrer, es programaran diferents experiències amb el conte a la Biblioteca Pública de Tarragona, l'Illa Corsini, el Mercat Central i el Teatret del Serrallo

El Teatret el Serrallo participarà en el el I Mercat de Contes de Tarragona, que se celebrarà del 3 al 9 de febrer El Teatret el Serrallo participarà en el el I Mercat de Contes de Tarragona, que se celebrarà del 3 al 9 de febrer ARXIU / INFOCAMP
Cultura Redacció Infocamp
Diumenge, 02 Febrer 2020 13:01

Aquesta setmana arrenca el I Mercat de Contes de Tarragona, que se celebrarà del 3 al 9 de febrer. Una iniciativa que situa el conte com a punt de trobada per a tots els públics on les protagonistes seran les persones que s’inscriguin per participar en les diferents experiències programades en els quatre espais de la ciutat previstos: la Biblioteca Pública de Tarragona, L’illa Corsini, el Mercat Central i del Teatret del Serrallo. Aquesta iniciativa sorgeix de la col·laboració entre la Biblioteca, Espimsa (Empresa Municipal de Serveis), el Mercat Central i el Port de Tarragona, a través del Teatret del Serrallo, per crear un marc de relació entre les diferents institucions amb un objectiu comú: “omplir els cistells” d’experiències al voltant del món dels contes per a petits i grans.

La primera edició de 'Mercat de Contes' comparà amb els següents espais i experiències: 1. Biblioteca Pública de Tarragona: Taller i Ballmanetes. 2. Illa Corsini: Firacontes i mercat gastronòmic. 3. Mercat Central: Gimkana i altres activitats. 4. El Teatret del Serrallo: Marató de Contes.

El 'Mercat de Contes' començarà el 3 de febrer a la Biblioteca Pública, un espai que és el rebost que s’omple i ens omple de contes. Allà hi tindrà lloc el Taller 'Explica’m un conte i prepara’t per a la Marató de contes' de Carles Alcoy, amb col·laboració amb el Teatret del Serrallo, per preparar els voluntaris per fer de conta-contes per la seva posada en escena per a la 'Marato de contes', que es farà al Teatret el dia 9 de febrer. Les places són limitades. Cal fer les inscripcions a la Biblioteca Pública de Tarragona, per correu electrònic a: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. i per telèfon al 977 240 331.

El 5 de febrer, la Biblioteca serà l’espai protagonista per als més menuts amb l’Agus Farré amb qui les famílies tenen una bona estona assegurada explorant el món dels contes (places limitades. Inscripcions a la Biblioteca Pública de Tarragona a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o al número de telèfon 977 240 331) .

El 'Firacontes'

Els dies 7 i 8 de febrer, l’Illa Corsini acollirà el 'Firacontes' serà l’espai d’intercanvi on podreu gaudir dels diferents tallers que ens proposen els Clubs de lectura de la Biblioteca Pública de Tarragona, l’Associació d’il·lustradors, i les Tecletes entre d’altres. A més, alguns establiments de la zona que s’han sumat a la proposta organitzen un 'Mercat gastrònomic de contes' amb propostes gastronòmiques adaptades per a l’ocasió.

Durant aquest dos dies, el Mercat Central acollirà una paradeta de Bookcrossing i diverses activitats. El dia 7 de febrer, es podrà gaudir de tres activitats: 'Mercat de la fantasia. Vine a la parada d’en Gianni Rodari', a les 17.15 h i 17.50 h; 'Conta-contes. Estic guapa?' amb la Nayat Kaid, a les 18.05 h; i la 'Conferència sobre el procés creatiu d’un àlbum il·lustrat' amb la Namibia Coronado, a les 19.05 h.

El dia 8 de febrer, durant el matí i la tarda se succeiran un bon grapat de taller i activitats. Al matí destaquen: el taller 'Enganxa’t a la lectura. Juguem a recomanar llibres!”' a les 11.00 h; el taller 'Els personatges dels contes s’han perdut, ajuda’ls!' a les 11.30 h; 'Contecletes' a les 12.05 h per visitar La Caravana de les Tecletes, un espai ple de contes per a llegir i compartir en família; i a les 12.05 h 'Conèixer l’autor de L’Atles històric il·lustrat de Tarragona en Joan Carles Blanch' per endinsar-se en l’aventura de conèixer un port amb més de dos mil anys d’història.

Gimcana “Un cistell ple de contes”

La tarda del 8 de febreracollirà, entre d’altres activitats, l’activitat estrella del “Mercat de Contes” en forma de “Gimcana. Un cistell pel de contes” amb les narradores de les Entretres i la Silvia Palazón, a les 17.30 h a l’interior del mercat. Una gimcana per tot el Mercat Central cercant la paraula màgica perduda a diferents parades. Durant l’aventura es trobaran unes paradistes conta-contes que ajudaran als participants a aconseguir el repte. Les famílies hauran de buscar la paraula màgica a diferents parades: la del pa, la del peix, a la xarcuteria i a la parada de les verdures (Les places són limitades. Inscripcions 3€ per família a taquilla.coop i el mateix dia a la parada-vaixell d’Espimsa).

Marató de Contes

El darrer esdeveniment del 'Mercat de Contes' tindrà lloc al Teatret del Serrallo en forma de 'Marató de Contes' on el públic serà el protagonista, ja que les persones que s’hagin inscrit a la primera experiència (Taller 'Explica’m un conte i prepara’t per a la Marató de contes' de Carles Alcoy del dia 3 de febrer), i algunes d’altres persones que han acceptat el repte dels organitzadors, oferiran la seva particular posada en escena del seu conte. Entre les persones que han acceptat el repte trobarem Maria Roig, Joan Negrié, Agnès Llorens, Espaldamaceta, Montse Adan i Josep Maria Cruset.

Les inscripcions de les activitats de la Biblioteca Pública es faran a la Sala infantil de la Biblioteca Pública de Tarragona. La resta d’inscripcions es poden fer a través de la plataforma taquilla.coop.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: