Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Cor-Orfeó Parroquial del Vendrell estrenarà una 'Stabat Mater' pel 65è aniversari

El cor inicia els actes centrals dels 65 anys amb la convocatòria d'un concurs de disseny de la nova imatge de l'entitat

Imatge del concert de Nadal del Cor-Orfeó Parroquial Imatge del concert de Nadal del Cor-Orfeó Parroquial COR-ORFEÓ PARROQUIAL
Cultura Redacció Infocamp
Dimarts, 28 Gener 2020 07:48

El Cor-Orfeó Parroquial del Vendrell commemorarà el seu 65è aniversari amb diversos actes, dels quals, destaca el concert que oferirà el 26 de juliol dins dels actes de la Festa Major de Santa Anna. El cor estrenarà l'obra musical 'Stabat Mater', escrita pel compositor vendrellenc i membre de la coral, Albert Solé. Es tracta d'un text llatí medieval d'aquest poema religiós "sobre el patiment de Maria, mare de Jesús, mentre veu morir el seu filla a la creu", tal com ha explicat el director del Cor-Orfeó Parroquial, Jordi Solé, que afegeix que el text també ens trasllada a l'actualitat: "també està pensat en les mares que han perdut els seus fills en qualsevol bombardeig o aquelles que pateixen la desesperació quan la pastera en què viatgen pel Mediterrani naufraga".

El text original s'atribueix al frare franciscà Jacopone da Todi (1230-1306), que va ser un precurssor de les 'Satabat Mater'. Des de llavors s'han escrit més de 500 obres musicals sobre aquest text, adaptades als gustos de cada època musical. Pel que fa al treball d'Albert Solé, aquest 'Stabat Mater' que presentarà el cor consta de nou parts, les quals inclouen el text medieval íntegre. Jordi Solé ha explicat que la versió inicial està escrita per a cor mixte a quatre veus, soprano solista, orquestra de corda i percussió. La durada és de 55 minuts.

Concurs per escolllir la nova imatge de l'entitat

Però les activitats programades enguany per celebrar el 65è aniversari arrenquen amb la convocatòria d'un concurs de disseny de la nova imatge de l'entitat. El concurs va adreçat a dissenyadors/es professionals o amateurs sense límit d'edat. L'objectiu és obtenir un nou nou logo que serveixi per difondre la imatge gràfica del Cor-Orfeó, la finalitat del qual és fomentar la cultura i la música dins el cant coral, fer activitats de sensibilització musical i promoure la convivència i el respecte amb els companys.

El termini per a la presentació de propostes serà fins a les 24 hores del 30 d'abril de 2020. Els originals s'hauran de lliurar al Centre Cívic L'Estació (avinguda d'En Jaume Carner, 1, El Vendrell). S'estableix un premi dotat amb 300 euros.

Per a més informació, accediu a aquest enllaç.

Altres concerts

Pel que fa a la resta d'actes del 65è aniversari, el Cor-Orfeó Parroquial oferirà un concert a Banyeres del Penedès, al mes de febrer, en el marc de la Festa Major de Santa Eulàlia. El concert es dividirà en dues parts: 'Un viatge de pel·lícula', on adaptaran bandes sonores del setè art i 'Entre 70, 80....', amb versions de clàssics d'aquestes dècades.

El cor també participarà a l'abril en la Trobada de cicles corals de la Federació Catalana d'Entitats Corals (FCEC) del Penedès, Anoia, Garraf i Baixa Segarra. Es tracta d'un concert on cascuna de les cinc corals membres de la FCEC interpretarà 4 o 5 peces del seu repertori.

Els dies 1, 2 i 3 de maig, el cor vendrellenc actuarà a Borriana (Plana Baixa), dins dels actes de les festes de Les Creus de Maig, unes festes tradicionals que se celebren en diverses localitats del País Valencià. Aquell cap de setmana, el cor també té previst fer una altra actuació a València.

Prèviament, el cor ja va participar en l'acte inaugural de l'himne d'El Vendrell Capital de la Cultura Catalana 2020, celebrat el passat dissabte 25 de gener

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: