Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Les Peces acull una mostra sobre les darreres passes de l'arquebisbe Joan Martí i Alanis

La mostra, que es presenta el dissabte 18 de gener, ens apropa a la vida senzilla del Bisbe d'Urgell i Copríncep d'Andorra que es va retirar al poble agregat d'Albinyana

L'expresident francès Jacques Chirac amb el Copríncep Episcopal, Joan Martí Alanis durant la seva visita a Andorra, el 1997 L'expresident francès Jacques Chirac amb el Copríncep Episcopal, Joan Martí Alanis durant la seva visita a Andorra, el 1997 ARXIU / AGÈNCIES
Cultura Redacció Infocamp
Divendres, 17 Gener 2020 21:20

La Parròquia del Sagrat Cor de les Peces (Albinyana) acollirà aquest dissabte 18 de gener, a les 19:00h, la presentació de la mostra 'Un Príncep a les Peces' que oferirà un tast dels aspectes més rellevants de la vida i obra de monsenyor Joan Martí i Alanis, nascut al Milà (Alt Camp) el 1928 i que va morir a Barcelona el 2009.

La mostra pretén oferir una mirada humana de qui va ocupar un dels càrrecs polítics i religiosos més importants de l’últim segle a la península. Es dona la curiositat que és l’únic ciutadà nascut a la demarcació de Tarragona que ha obtingut el títol de cap d’estat -Andorra- i ha redactat i rubricat una constitució, ja que Joan Martí i Alanis va ser l’arquebisbe-bisbe d’Urgell i Copríncep d’Andorra.

El Copríncep d'Andorra Joan Martí va anar a viure a la rectoria de les Peces, després d'acabar la seva estada de més de 32 anys a la diòcesi d'Urgell i fins que va anar a la Residència de preveres Sant Josep Oriol de Barcelona on hi passar la darrera etapa de la seva dilatada vida.

La mostra també es podrà visitar a la parròquia l'endemà diumenge 19 de gener, de les 11 del matí a les 15h. La mostra és una producció del Museu d'Alcover que compta amb el suport de l'Ajuntament d'Albinyana i l'Agrupació Recreativa Les Peces.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: