Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Convocat el Premi Decàlia de Poesia de les Festes Decennals de Valls

El premi, dotat amb 4.000 euros, també inclou l'edició de l'obra guanyadora

Presentació del Premi Decàlia de Poesia a la Biblioteca Carles Cardó de Valls Presentació del Premi Decàlia de Poesia a la Biblioteca Carles Cardó de Valls JOSEP CARTANYÀ
Cultura Redacció Infocamp
Dijous, 09 Gener 2020 13:24

Valls segueix immers en l'organització de les Festes Decennals de l'any 2021. En aquest marc s'ha convocat el Premi Decàlia, un premi de poesia dotat amb 4.000 euros. El premi també inclou l'edició de l'obra guanyadora, a càrrec de l'editorial vallenca Cossetània Edicions. L'escriptora vallenca i membre de la Comissió Literària de les Festes Decennals de la Candela, Margarida Aritzeta, ha posat en valor que "és un dels premis de poesia més ben dotats de Catalunya", alhora que ha ressaltat que "atraurà escriptors de nivell de tot arreu ja que avui dia és complicat publicar poesia al nostre país".

El jurat, format pels escriptors i escriptores Maria Dasca, Magí Sunyer, Cèlia Sànchez-Mústic, Dolors Miquel i Jordi Julià, guanyador del Decàlia a les passades Decennals de l'any 2011, donarà a conèixer el seu veredicte el divendres 29 de gener de 2021, primer dia de les festes, en el mateix acte de lliurament de premi, "que combinarà tradició i modernitat en un espectacle que amb poesia, música i imatge", ha explicat Teresa Guasch, membre de la Comissió Literària. L'endemà dia 30, el guanyador o guanyadora del premi serà present a la Biblioteca Carles Cardó per tal de signar exemplars de l'obra guanyadora.

Des de Narcís Oller fins als nostre dies

Des de 1881, les Decennals, que se celebren a Valls cada deu anys -tots els anys acabats en u-, han incorporat en el seu programa d'actes concursos poètics i literaris que han comptat amb el reconeixement i la participació de grans personalitats de les lletres catalanes. En aquest sentit, Margarida Aritzeta ha recordat la vinculació del primer concurs literari amb els Jocs Florals de l'època i que l'escriptor vallenc Narcís Oller en va ser un dels organitzadors.

El Decàlia de Poesia està dotat amb 4.000 euros, premi que recaurà a un treball poètic format per una trentena de poemes aproximadament, o un màxim de 500 versos. El termini de presentació de les obres, que hauran de ser inèdites i en català, acabarà el 13 de setembre de 2020. Els treballs es poden presentar per correu electrònica a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

D'altra banda, la Comissió Literària de les Decennals està ultimant la convocatòria d'un premi adreçat a joves, en concret estudiants de secundària dels instituts de l'Alt Camp. Aquest concurs premiarà un audiovisual breu, de tema literari, i els guanyadors es donaran a conèixer en el mateix acte de concessió del Premi Decàlia.

Durant la presentació del Premi Decàlia, el regidor de Cultura de Valls, Marc Ayala, també ha posat en valor el paper que tindrà la Biblioteca Carles Cardó en les properes Decennals 2021 i ha recordat que "fa deu anys aquesta biblioteca encara no existia com a tal".

Podeu consultar les bases del Premi Decàlia en aquest enllaç.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: