Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El cinema i el circ seran els eixos temàtics del Parc de Nadal de Valls

La vela de circ de la Cia Passabarret i les seves activitats tornaran a obrir portes les primeres jornades del parc, al pati de l’Escola Enxaneta

El circ i el cinema seran els eixos temàtics del Parc de Nadal de Valls El circ i el cinema seran els eixos temàtics del Parc de Nadal de Valls ARXIU / INFOCAMP
Cultura Redacció Infocamp
Dijous, 26 Desembre 2019 13:53

El Parc de Nadal de Valls d'enguany girarà al voltant de dos eixos temàtics: el cinema i el circ. La comissió d’entitats participants va escollir el cinema com a fil argumental i així, durant tota la tardor ha treballat la preparació de zones diferenciades que s’ubicaran en dues veles i en el gimnàs i vestíbul de l’Escola Enxaneta, a l’antic Convent del Carme, entre el dissabte 28 de desembre i el dissabte 4 de gener, per a la realització del taller de circ i tallers i activitats de les entitats al voltant del cinema. Seran 13 les associacions participants en la nova edició d’aquesta activitat nadalenca, adreçada als públics familiars, amb materials reutilitzables aportats per la ciutadania com a punt de partida.

Taller de circ

Les cinc primeres jornades del Parc de Nadal, entre el matí del dissabte 28 de desembre i la tarda del dimecres 1 de gener, tindran com a protagonista el món del circ. Els tallers circenses s’ubiquen a la vela de la companyia vallenca Passabarret. A la vela s'hi instal·larà un taller de circ de més de 150 metres quadrats, amb dos espais diferenciats: un per a participants d'entre 1 i 5 anys i l'altre apte per a totes les edats, on també hi tenen cabuda les famílies amb ganes d'experimentar sensacions diferents desafiant l'equilibri i la gravetat.

El taller inclou zones d'aeris (dos trapezis i unes teles), d'equilibris (cable de funambulisme, boles d'equilibri, xanques, rulos americans, pedals-go, etc.), malabars (masses, mocadors, diàbolos, plats xinesos, carioques, etc.), llits elàstics i diferents jocs d'equilibri. L'espai dels més petits està totalment encoixinat i disposa de bola d'equilibris, mini trapezi, llit elàstic, malabars amb mocadors, jocs d'equilibri i punteria.

El cinema, eix temàtic de tallers i activitats de les entitats amb materials sostenibles

Per les tres darreres jornades del Parc, entre el 2 i el 4 de gener, als actius del circ s’hi sumaran onze tallers essencialment basats en el món del cinema. Aquests seran abordats des de diferents perspectives i es podran realitzar activitats tant diverses com fer un portallapis, varetes màgiques, creació d'un teatre d'ombres xineses, caixes de crispetes, porta-fotos, càmeres de fotos o zòotrops. Per altra banda, els nens i nenes també podran participar al joc de les pel·lícules, a un karaoke de cançons de films infantils i al futbom (utilitzant bombolles gegants). Els més menuts trobaran un espai de joc lliure dedicat als infants fins als 3 anys.

El Parc de Nadal també comptarà amb unes activitats addicionals: cantada de la Coral Infantil Cors Alegres (dijous 2 a les 18:30 h), cantada de nadales del Cor Koré (divendres 3 a les 18:30 h) i taller de castells de la Colla Joves Xiquets de Valls (dissabte 4 de 18 a 20 h).

La recollida de material reutilitzable per les activitats del Parc tindrà lloc fins al dimarts 10 de desembre a les escoles Baltasar Segú, La Candela, Enxaneta, Eugeni d'Ors, Eladi Homs, Claret, Cor de Maria i Lledó i també a l’Ajuntament, Vallsgenera (Casa Caritat) i a la Biblioteca Carles Cardó. Al vestíbul d'aquests centres s'hi ha instal·lat un punt de recollida on les famílies poden dipositar-hi els següents materials: caixes de cartró prim de cereals i galetes, caixes de cartró gruixut, taps de plàstic d’ampolles d'aigua, rotlles del paper de wc, llaunes petites de conserva com les de moresc o de tonyina, CD's i retalls de llana i de roba.

La recollida culminarà el cap de setmana del 14 i 15 de desembre, durant el característic Mercat de Nadal en una parada situada vora la capella del Roser, al carrer de la Cort. Així mateix, els dies d'obertura del Parc de Nadal els participants també podran portar-hi materials. La reutilització de materials, a més de ser un tret característic del Parc de Nadal vallenc, és una aposta decidida per la sostenibilitat, que es concreta en la reutilització de residus i en el fet de donar valor a materials quotidians que llencem habitualment, i que es poden utilitzar per jugar o construir un joc tradicional. Així mateix, els dies d'obertura del Parc de Nadal els participants també podran portar-hi materials.

13 entitats participants

L’Associació Cultural Verge de la Candela, la Coral infantil Cors Alegres, l’Esplai Esquirols, La Tribu, la Unió Anelles de la Flama, Suite Cor, l’Associació Porta Oberta, el Cau de Valls, la colla Joves Xiquets de Valls, el Col·lectiu Nàtrix, la Fundació Resilis (CREI el Guaret) i, com a coordinadors de continguts del Parc, Cel Rogent Educació Ambiental i la Companyia Passabarret, són les 13 entitats participants en l’edició d’enguany.

Horari i entrades

L'horari del Parc de Nadal serà, del 28 de desembre al 4 de gener, de 10.30 a 13.30 hores i de 17 a 20 hores. Excepte el dia 31 de desembre a la tarda i l'1 de gener al matí que estarà tancat.

Les localitats mantenen els preus dels anys anteriors, amb 2 euros per l’entrada de mig dia i 3 euros tota la jornada, tant per a infants com per a adults. Això no obstant, els adults amb el Carnet dels Amics dels Teatres de Valls compten amb l’accés gratuït. Els interessats que encara no el posseeixin, poden fer-se’l a la mateixa taquilla del Parc o a les taquilles centrals del Teatre Principal, al carrer Jaume Huguet. Els menors de 8 anys d'edat hauran d'anar acompanyats per la mare, pare o tutor legal. A partir dels 8 anys podran accedir sols si duen una autorització escrita del tutor.

El dia de la inauguració del Parc de Nadal es donarà a conèixer el títol de la pel·lícula sorpresa que es projectarà a JCA Cinemes el diumenge 5 de gener a les 12 h i on els participants del Parc podran accedir a preu reduït, 3 euros l'entrada. Per entrar al cinema serà imprescindible presentar la polsera del Parc a les taquilles en el moment de la compra de les entrades, el mateix diumenge 5 de gener. Per cada polsera podran gaudir de la pel·lícula un nen i un adult a preu reduït. L'aforament és limitat a la capacitat de la sala.

La Fàbrica de les Il·lusions

D’altra banda, els dies 2 i 3 de gener de 10 a 13 h i de 17 a 20 h i el 4 de gener de 10 a 13 h tindrà lloc, a la Sala de la Cooperativa, just davant Convent del Carme, La Fàbrica de les Il·lusions, un nou projecte per les festes nadalenques impulsat pel Centre Cívic. Es tracta d'un espectacle participatiu i familiar de llums, colors i molta màgia on els infants s'endinsaran pel recorregut de la fàbrica on treballen els secretaris i secretàries de ses majestats els Reis d'Orient.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: