Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Jordi Llort i Alfred Arola, Premis Tarragonès 2019

El projecte 'Del nacionalcatolicisme a la democràcia. Obrers, catòlics i antifranquistes al Tarragonès (1951-1977)' de Neus Baena Gallardo obté la XXI Beca d’Investigació

L'editor Alfred Arola -al centre de la imatge- en una imatge d'arxiu L'editor Alfred Arola -al centre de la imatge- en una imatge d'arxiu ARXIU / INFOCAMP
Cultura Redacció Infocamp
Diumenge, 08 Desembre 2019 19:24

El Centre Jujol dels Pallaresos va acollir dijous al vespre l’acte de lliurament dels Premis Tarragonès 2019 que cada any se celebra en un municipi diferent de la comarca. L’acte va estar conduit per la periodista Laura Casas i va comptar amb un concert del Quartet de cordes Camerata XXI.

El Consell Comarcal del Tarragonès, amb la voluntat de promocionar la cultura i el servei als municipis, convoca anualment, amb el patrocini de Repsol, els Premis Tarragonès, en tres àmbits: Investigació, Creació i Difusió. Durant l’acte s’han lliurat els següents premis: XXI Beca d'Investigació Lucius Licius Licinius Sura, XIX Premi de Creació Lucius Anneus Florus i el XIX Premi de Difusió Eutyches.

XXI Beca d'Investigació Lucius Licius Licinius Sura

El jurat va acordar concedir la beca al projecte Del nacionalcatolicisme a la democràcia. Obrers, catòlics i antifranquistes al Tarragonès (1951-1977) de Neus Baena Gallardo. Va lliurar la beca el Josep Bertran, Responsable de Comunicació de Repsol.

La beca s’atorga a un projecte de treball que es refereixi a la comarca amb l’objectiu d’anar configurant la història dels nostres municipis. El premi són 2.450€ i la publicació del treball a la col·lecció Els llibres del Consell.

XIX Premi de Creació Lucius Anneus Florus

El jurat va acordar concedir el Premi Tarragonès de Creació a l’artista Jordi Llort Figuerola, també conegut com a “Gallus”, en reconeixement a la seva trajectòria en l’àmbit de la creació plàstica i visual. Cal destacar la seva implicació amb el territori amb el desenvolupament de projectes multidisciplinaris que conviden l’espectador a jugar i experimentar i el seu compromís amb el teixit associatiu amb l’objectiu de dinamitzar i divulgar la cultura.

L’objectiu d’aquest premi és fer notòria la trajectòria artística d’una persona o grup vinculat a la comarca. Va lliurar el guardó Dídac Nadal, president de la comissió de Cultura del Consell Comarcal del Tarragonès.

XIX Premi de Difusió Eutyches 

El jurat va acordar concedir el Premi Tarragonès de Difusió a l’editor Alfred Arola, en reconeixement a la seva important trajectòria al capdavant de l’editorial tarragonina Arola Editors, coincidint amb la celebració del vintè aniversari de la seva fundació, juntament amb el seu germà Fèlix. Destaca la seva implicació amb el territori a l’hora de donar veu a autors de casa i temàtiques locals, posant de manifest la seva vocació cultural, transversal i de compromís amb la societat. És important mencionar, d’una manera especial, la col·lecció 'Textos a part', que l’ha convertit en una editorial de referència a tot el país en l’edició i publicació d’obres de dramaturgs i en la divulgació de textos teatrals catalans contemporanis.

L’objectiu d’aquest premi és posar en valor una personalitat que hagi incentivat aspectes culturals, mediambientals o patrimonials del Tarragonès. Va lliurar el premi Joan Martí Pla, president del Consell Comarcal del Tarragonès.

L’acte va finalitzar amb els parlaments de l’alcalde dels Pallaresos, Xavier Marcos; i del president del Consell Comarcal del Tarragonès, Joan Martí Pla.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: