Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Torredembarra dona el tret de sortida a les Festes de Nadal i Reis

Torredembarra programa un grapat d'activitats nadalenques durant els mesos de desembre i gener, la majoria pensada per gaudir en família

Torredembarra dona la benvinguda a les Festes de Nadal amb un grapat d'activitats Torredembarra dona la benvinguda a les Festes de Nadal amb un grapat d'activitats IMATGES: ANNA F. / AJUNTAMENT DE TORREDEMBARRA
Cultura Redacció Infocamp
Divendres, 06 Desembre 2019 16:41

Els mesos de desembre i gener arriben de la mà d’un ampli ventall d’activitats per a celebrar les Festes de Nadal i Reis a Torredembarra. L’agenda nadalenca va donar el tret de sortida el dijous 5 de desembre amb l’inici de la Gimcana d’aparadors de Nadal, seguida de les visites guiades al Far -del 6 al 8 de desembre- a més de diverses activitats dedicades a La Marató de TV3.

La Fira de Nadal, el 14 de desembre, i un programa d’activitats infantils, per a infants de 1r a 6è de primària organitzat per Joventut, així com un ampli ventall de concerts i espectacles, són alguns dels actes que tindran protagonisme aquestes festes. Les activitats nadalenques clouran el 5 de gener, amb el lliurament dels premis del XVI Concurs de Pessebres Mn. Anton Morell.

Les activitats nadalenques es reprendran aquest dissabte 7 de desembre, de 16.30 a 18.30 h. a la plaça Josep Valls Ibern, amb el Taller de Nadal, decoració de l’arbre, encesa de llums i la xocolatada per als assistents. Es tracta d'un acte acte solidari per La Marató, organitzat per l'Associació de Veïns Sant Joan.

                     L'enllumenat de Nadal, al centre de Torredembarra: 

llums de Nadal Torredembarra

El concert de Nadal

La Coral Santa Rosalia protaonitzarà el Concert de Nadal, que tindrà lloc el divendres 13 de desembre, a les 21.30 h, a la Parròquia de Sant Pere Apòstol. El concert, organitzat per la coral i per la Regidoria de Cultura, oferirà nadales tradicionals i d'altres cançons. Les entrades es posaran a la venda el dimecres 11 de desembre, de les 18 a les 19 h, al carrer Antoni Roig, 22, i una hora abans del concert a l’església. El preu serà de 7 € adults i 5 € infantil.

Dissabte 14 de desembre

El dissabte dia 14, de 10 a 13.30 h i de 17 a 20.30 h, per l'eix comercial Fira de Nadal, hi haurà un espai de tallers: Taller infantil de Nadal, Taller infantil de tions reciclats, Taller de ninots de neu, Taller de corones dels gegants i un inflable. Per participar-hi, només cal 1 € o bé dipositar a la carpa de l'Ajuntament situada a la plaça de Mn. Joaquim Boronat, aliments o productes d'higiene personal, que es lliuraran a Càritas. 

A l'Eix comercial, aquell mateix dia també hi haurà la presència de parades d'artesania i productes de regal i alimentació.

A partir de les 11.30 h., arribarà l'actuació musical itinerant de l'Escola de Música de Torredembarra. D'11 a 13.30 h, a la plaça de Mn. Joaquim Boronat, es podrà gaudir del Tió Manu, fent cagar el tió. A partir de les 12.15h., serà el torn de l'actuació musical itinerant de la Coral Xaloc de Torredembarra. 

A les 17.30 h. a la plaça de Mn. Joaquim Boronat, es far una exhibició de balls llatins i Zumba, a càrrec de Zona Fitness. De 17.30 a 20 h, a la mateixa plaça, hi haurà la presència del patge Reial, en un acte del Ball de Gegants de la Torre. De 17.30 a 19 h, a l'Eix comercial, hi haurà l'actuació itinerant 'El tió traginer', que passejarà pels carrers de Torredembarra, de la mà de la Cia. Patawa. A les 18.30 h, es farà una xocolatada i coca gratuïta per a tothom i, de 18.30 h a 20 h, una nova actuació itinerant amb música tradicional "Nadales de sac i tamborino".

A les 18 h, al Casal Municipal, tindrà lloc l'Espectacle de Nadal, a càrrec del Club Esportiu Fitkidance Torredembarra. Allí està prevista la visita del Pare Noel

Els actes centrals de La Marató, el diumenge 15 de desembre 

El diumenge dia 15 arriba una nova activitat solidària. A les 10 h, arriba 'Camina amb La Marató', una caminada popular de 6 km. La sortida està prevista al Patronat Antoni Roig. Les inscripcions, amb donatiu mínim de 2 €, es poden dur a terme fins al 12 de desembre al Patronat Antoni Roig (de dilluns a divendres feiners, de 17 a 19.30 h i el mateix dia 15 de 9 a 10 h), a Boom Sports (de dilluns a divendres feiners, de 17 a 19.30 h) i a la perruqueria Lourdes Romeu (de dimarts a dissabte feiners, de 9 a 13 h i de 16 a 19 h). Es tracta d'una iniciaiva organitzada per l'Escola Municipal d’Adults Mar de Lletres.

Per la seva banda, l'Associació Vogadors de Rem Baix a Mar organitza, de 10.30 a 13 h, al Port esportiu, l'activitat solidària 'Voguem per La Marató'.

D'altra banda, el Casal Municipal acollirà el dissabte 21 de desembre, de 10 a 14h, tindrà lloc la XVI trobada d’intercanvi de plaques de cava. El dimarts 24 de desembre, a les 12 h, a la plaça Josep Valls Ibern, tindrà lloc l'espectacle d’animació 'Fem cagar el Tió', a càrrec de la Cia. Ambauka.

El dijous 26 de desembre, a les 10 h, sortirà la Bicicletada de Sant Esteve, des de la plaça Mn. Joaquim Boronat, i arribada a la plaça del Castell. La bicicletada està organtizada per la Regidoria d’Esport i la Unió Ciclista Torredembarra.

El XVI Concurs de Pessebres

El 27 de desembre, hi haurà la visita del jurat del XVI Concurs de Pessebres. Les inscripcions es poden fer fins al 26 de desembre, als telèfons 616 30 88 65 - 670 01 22 63.

L'endemà dissabte 28 de desembre, a les 21.30 h, a la Parròquia de Sant Pere Apòstol, tindrà lloc el concert 'Los Pastorcillos en Belén' i el Glòria de Vivaldi, a càrrec del Cor Zongora, l’orquestra de l’EMMPAC i les solistes Natàlia Casasús i Assumpta Cumí. El Preu general és de 6 €. i el preu reduït, de 5 € per a persones majors de 65 anys, persones amb diversitat funcional, i membres de famílies nombroses o monoparentals (s’haurà de presentar el carnet acreditatiu).

La compra d’entrades es pot fer a través del web http://www.turismetorredembarra.cat/ i a les dependències de Cultura, on us poden fer el tràmit (amb targeta). I a taquilla, mitja hora abans del concert (pagament amb targeta).

Arriba l'Home dels Nassos 

L'Home dels Nassos arribarà el 31 de desembre, a les 11 h, al port de Torredembarra, a bord de la Pepeta.Tot seguit pujarà dalt d'un tàndem pel Passeig Marítim fins a Baix a Mar (plaça d’Antoni Roig i Copons) on repartirà caramels. A les 12 h, plaça de Mn. Joaquim Boronat, l'Home dels Nassos arribarà en tàndem i iniciarà el trajecte a peu fins a la plaça de la Vila, amb repartiment de caramels. A les 12.30 h,  a la plaça de la Vila, es faran els parlaments i agraïments a tots els col·laboradors que han fet possible la nova imatge de l'Home dels Nassos.

La Nit de Cap d'Any

A les 00.30 h, al Casal Municipal, se celebrarà la Festa de Cap d’Any amb l’orquestra Neon i Dj.

El dia 1 de gener, a les 11.30 h, a Baix a Mar, davant l’església, els més valents i valentes participaran en el primer bany de l’any, amb l'escalfament previ al bany amb una sessió d’aeròbic i a les 12 h, bany; en acabar, se servirà xocolata i coca per a tothom.

Del 2 al 4 de gener, de 17 a 20 h, al Punt d’Informació Juvenil, es programaran activitats infantils, per a infants de 1r a 6è de primària. Les places són limitades, les inscripcions són gratuïtes, a partir del 2 de desembre. Per a més informació, es pot trucar al 616021115 o 977640025 ext 722.

El dijous 2 de gener, de 17 a 18 h, s'impartirà un taller de Nadal en anglès: de 18 a 19 h, ball modern; i, de 19 a 20 h, una tarda infantil.

Els infants prenen el protagonisme

El divendres 3 de gener, de 17 a 18 h, els nens i nenes podran lliurar la carta als Reis. De 18 a 20 h, hi haurà la visita al Patge Reial.

L'endemà dissabte 4 de gener, de 17 a 18 h, es farà un taller de pintacares. De 18 a 20 h, serà el torn d'una batucada infantil. A les 17.30 h, arribarà el patge reial a la pl. Josep Valls Ibern, a Baix a Mar, on es farà la  recollida de cartes. A continuació, s'oferirà un espectacle d’animació i globoflèxia amb la Cia. Struc.

De 16.30 a 20.30 h, a la plaça del Castell, es podrà gaudir de la Bola de Nadal, amb passis cada 10 minuts.De 18 a 19.30 h, al Pati del castell, hi haurà un altre punt de recollida de cartes. En cas d’inclemències meteorològiques es traslladarà a Casal Municipal.

A les 20.30 h, al Pati del Castell, tindrà lloc l'acte de lliurament de premis als guanyadors de la gimcana d’aparadors. I diumenge 5 de gener, a les 12 h, a la Parròquia de Sant Pere Apòstol, lliurament dels premis del XVI Concurs de Pessebres Mossèn Anton Morell.

                    La gimcana d'aparadors és un dels atractius d'aquestes dates: 

Gimcana aparadors Torredembarra

La Cavalcada

El 5 de gener, a les 18 h, està prevista l'arribada de SS. MM. els Reis d’Orient a Baix a Mar, amb la posterior Cavalcada pel passeig de Colom (inici al carrer del Mar) fins a la plaça Josep Valls Ibern, on es farà el lliurament de regals. A les 18.45 h, els Reis d’Orient arribaran al barri de Clarà i s'hi farà el repartiment dels regals.

Aproximadament a les 19.45 h, s’iniciarà la Cavalcada de SS. MM. els Reis d’Orient al carrer Pompeu Fabra fins arribar a la plaça del Castell, on se’ls farà el lliurament de les claus de la vila a càrrec de l’alcalde i la Corporació Municipal. Després d’unes breus paraules es farà el repartiment dels regals. En cas d’inclemències meteorològiques, el repartiment de regals es farà: a l’església de Baix a Mar, a l’església de Clarà i al Pati de Castell).

Punts de recollida de regals

Per a repartir a Baix a Mar, es podran recollir els regals a la Biblioplatja, els dies 2 i 4 de gener, de 19 a 20.30 h (2 € per paquet) Per a repartir a la Torre, al Pati del Castell, el dia 3 de gener, de 9 a 14 h. I per a repartir a Clarà, a l’Església, el dia 5 de gener, de 15 a 16.30 h.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: