Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Vitrum, la Festa del Vidre Artesà de Vimbodí i Poblet, rebrà un Premi Cambra 2019

Els premis de la Cambra de Comerç de Reus reconeixen la contribució de Vitrum al dinamisme comercial i econòmic del municipi i del conjunt de la Conca de Barberà

 Vitrum, la Festa del Vidre Artesà de Vimbodí i Poblet, serà guardonada amb un Premi Cambra Vitrum, la Festa del Vidre Artesà de Vimbodí i Poblet, serà guardonada amb un Premi Cambra VITRUM
Cultura Redacció Infocamp
Dijous, 28 Novembre 2019 10:27

La contribució de Vitrum, la Festa del Vidre Artesà de Vimbodí i Poblet, al dinamisme comercial i econòmic del municipi i del conjunt de la Conca de Barberà l'ha fet mereixedora d'un dels Premis Cambra 2019, que anualment lliura la Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Reus. Aquesta institució de foment del comerç i l'empresa -comprèn les comarques del Baix Camp, la Conca de Barberà, el Priorat, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta- lliurarà el premi a Vitrum aquest dijous al vespre, en un acte encapçalat pel president de la Generalitat, Quim Torra, acompanyat de la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó; de l'alcalde de Reus, Carles Pellicer; dels presidents dels cinc consells comarcals de l'àmbit de la Cambra, i del president de la mateixa Cambra reusenca, Jordi Just. En aquest mateix acte, el Monestir de Poblet també rebrà un guardó: el Premi d'Honor per la seva aposta per la sostenibilitat.

Vitrum, festa organitzada per l'Associació Vitrum i l'Ajuntament de Vimbodí i Poblet, amb el suport de particulars, entitats i empreses, veu així reconeguda la seva curta però reeixida trajectòria: amb només sis edicions al darrere, s'ha convertit en la festa del vidre de Catalunya, amb un caire eminentment familiar i amb multitud d'activitats de caire lúdic, cultural i comercial que tenen com a epicentre el Museu i Forn del Vidre. Se celebra des de 2014, a l'octubre, i a més del mercat d'artesania, compta amb exhibicions en directe de diferents tècniques relacionades amb aquesta activitat artesanal, exposicions, tallers i concursos. Tampoc no hi falten espectacles relacionats, d'una manera o d'una altra, amb el vidre i tot el que l'envolta. Nombrosos visitants es van aplegar en la passada edició de Vitrum, els passats 5 i 6 d'octubre.

La Festa del Vidre Artesà de Vimbodí i Poblet forma part del catàleg oficial de Fires Monogràfiques d’Artesania de Catalunya. Vitrum pretén recuperar l'esperit vidrier que va impregnar la vila durant la primera meitat del segle XX, quan van arribar a funcionar fins a quatre forns de vidre i una activitat paral·lela de revestit de garrafes amb sarga. Però la tradició vidriera al municipi de Vimbodí i Poblet és molt més remota: es remunta ni més ni menys que al segle XII, en plena construcció del monestir de Poblet.

Vitrum rebrà el guardó juntament amb una trentena d'entitats més premiades per la Cambra de Comerç de Reus.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: