Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Serrallo s'avança a les festes amb l'encesa dels llums de Nadal

El Moll de Costa també acollirà aquest divendres la VI Nit de la Llengua al Món Digital, una viquimarató amb objectiu d’ampliar amb referències fiables articles relacionats amb el català a la Viquipèdia

L’Encesa de llums de Nadal es farà demà divendres 22 de novembre, a les 19.30 hores, davant de l’Església del Serrallo L’Encesa de llums de Nadal es farà demà divendres 22 de novembre, a les 19.30 hores, davant de l’Església del Serrallo FACEBOOK AV EL SERRALLO
Cultura Redacció Infocamp
Dijous, 21 Novembre 2019 18:05

Amb l’Encesa de llums de Nadal que es farà demà divendres 22 de novembre, a les 19.30 hores, davant de l’Església del Serrallo s’inicia l’enllumenat nadalenc al Serrallo. Com cada any, hi participaran l’Agrupació Coral del Serrallo i també i els Nanos de l’Associació de Veïns del Serrallo. És un acte per a tots els públics i es convida a xocolata calenta, melindros, coca i cava als assistents.

Viquimarató pel català a la Viquipèdia

D'altra banda, el Moll de Costa acollirà divendres 22 de novembre, per cinquè cop consecutiu, la VI Nit de la Llengua al Món Digital, una viquimarató amb objectiu d’ampliar amb referències fiables articles relacionats amb el català a la Viquipèdia, enguany dedicada a l’ensenyament del català. Organitzada per Amical Wikimedia, Direcció General de Política Lingüística i el Port de Tarragona, l’esdeveniment es fa al Tinglado 1, de 18 a 23 hores, i consisteix a reunir en un espai, voluntaris i voluntàries que han de dur una tauleta o portàtil i ganes de treballar perquè la llengua catalana sigui més present a la Viquipèdia. Cal inscriure's a través d'aquest enllaç.

Les jornades sobre patrimoni portuari

També el Moll de Costa acull, per primer cop a Tarragona, les XI Jornades d’Arqueologia Industrial de Catalunya amb el lema ‘Patrimoni portuari i de les indústries vinculades als ports’. Les Jornades es fan al Museu del Port els dies 21, 22 i 23 de novembre.

Inauguració de les XV Jornades d'Arqueologia Industrial de Catalunya, al Museu del Port: 

Jornada patrimoni portuari

L’esdeveniment, que té periodicitat triennal, tracta per primera vegada el patrimoni portuari des de tots els vessants (infraestructures, difusió i protecció, les indústries i els serveis, etc.), en un espai pioner en la conservació i difusió del patrimoni portuari a l’Estat. L’organització va a càrrec de l’Associació del Museu de la Ciència i de la Tècnica i d’Arqueologia Industrial de Catalunya i el Museu del Port de Tarragona i reuneix especialistes de l’àmbit nacional, estatal i internacional en una cinquantena de comunicacions.

Les exposicions

D’altra banda, també es pot visitar la mostra itinerant ‘'Camins de ronda'’ al Tinglado 1 ideada per la Xarxa de Museus Marítims de la Costa Catalana, que s’ha organitzat conjuntament amb el Museu Marítim de Barcelona i Museu del Port de Tarragona amb la voluntat de mostrar els valors patrimonials dels camins de ronda, proposant un recorregut per la diversitat de paisatges i maneres de viure d’uns senders que uneixen la costa catalana. L’exposició es pot contemplar de dimarts a dissabtes, de 10 a 13 h i de 16 a 19 h, i diumenges i festius, d’11 a 14 h. L’entrada és lliure.

I també es pot contemplar davant de l’esmentat Tinglado l'exposició 'Compartint la mar amb... els pràctics del Port de Tarragona' un recull de fotografies del pràctic Marc Vela Mateo, que està instal·lada al vestíbul del Museu del Port, i que permet conèixer un dels oficis més antics dels ports a la vegada que gaudir imatges de l’activitat portuària des dels vaixells. L’horari d’atenció al públic és de dimarts a dissabtes, de 10 a 14 h i de 16 a 19 h, i diumenges i festius, d’11 a 14 h. L’entrada és lliure.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: