Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Arrenca el IV Festival Internacional de Curtmetratges de Vila-seca

El FICVI s'iniciarà el dissabte 23 de novembre amb el concurs 'In Situ' i, diumenge, hi haurà la Gala de lliurament de premis / Els curts de ficció es projectaran els dies 29 i 30 de novembre, a l’Auditori Josep Carreras

La presentació del festival ha anat a càrrec de l’alcalde de Vila-seca, Pere Segura, -al centre-, la regidora d’Innovació i Turisme, Cristina Cid, i el director del FICVI, Josep Varo La presentació del festival ha anat a càrrec de l’alcalde de Vila-seca, Pere Segura, -al centre-, la regidora d’Innovació i Turisme, Cristina Cid, i el director del FICVI, Josep Varo AJUNTAMENT DE VILA-SECA
Cultura Redacció Infocamp
Dimecres, 20 Novembre 2019 19:47

El Festival Internacional de Curtmetratges de Vila-seca (FICVI) arrencarà el dia 23 de novembre amb 'In Situ', un concurs en el que s’haurà d’enregistrar un curtmetratge de no més de 3 minuts de durada “fent servir els carrers de Vila-seca com a plató i uns elements sorpresa que es coneixeran en començar el concurs”, ha explicat la regidora d'Innovació i Turisme, Cristina Cid. El mateix dissabte 23, a les 20:00h, s’obrirà oficialment el festival a l’Auditori Alcalde Josep Malapeira del Conservatori de Vila-seca i, acte seguit, es projectarà el primer passi de curtmetratges. Del 25 al 27 de novembre, es tornarà a repetir l’experiència d’apropar el cinema als més petits i es faran projeccions matinals de curtmetratges d’animació per a grups escolars al mateix Auditori Alcalde Josep Malapeira.

Les projeccions

El dia 25 de novembre, amb motiu del Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència envers les Dones, es projectaran curtmetratges d’aquesta temàtica, a partir de les 17h; mentre que el dia 26 hi haurà una projecció de documentals de l’INS Pere Martell a les 7 i la projecció de curtmetratges internacionals del FICVI, a les 20h. El dimecres 27 de novembre es projectaran els curtmetratges del concurs 'In Situ' a les 19.00 h i a les 20.00 h es projectaran els curts D.O. Tarragona. Les projeccions de curtmetratges de ficció seran els dies 29 i 30 de novembre a la tarda, a l’Auditori Josep Carreras.

L’alcalde de Vila-seca, Pere Segura, ha volgut destacar que certàmens com aquest “permeten tenir cura de ‘l’ànima’ de Vila-seca, cuidar la seva cultura, com ja es fa a través de la vessant musical”. “Des del primer moment teníem clar que el FICVI havia de ser un referent, on els artistes poguessin lluir les seves obres i, a més, havia d’estar acompanyat de la part més pedagògica i formativa”. De fet, aquest any la formació tindrà lloc el 29 de novembre d’11.00 a 14.00 h i de 15.00 a 18.00 h, amb el taller de doblatge 'Posa la teva veu a una pel·lícula'.

'Cuerdas', de Pedro Solís

D’altra banda, el dia 30, a les 11h, es projectarà el curtmetratge 'Cuerdas' i el seu director, Pedro Solís, pronunciarà posteriorment una conferència. Tal i com ha avançat el director del FICVI, Josep Varo, “Pedro Solís rebrà el Premi d’Honor que per primer cop atorgarà el FICVI”, ja que el seu curtmetratge 'Cuerdas' és actualment el més premiat de la història. A més d’aquest reconeixement, també es lliuraran els premis Internacional, Nacional, el DO Catalunya, al millor curt d’animació, el de Jurat Jove, el del públic en general i, en la categoria 'In Situ', se’n lliuraran dos. Així doncs, en total es repartiran uns 10.000 euros en premis.

La Gala de lliurament de premis

Finalment, el diumenge 1 de desembre a l’Auditori Josep Carreras, hi haurà la Gala de lliurament de premis a les 11.30 h. Cal recordar que, després d’un llarg procés de selecció, de les 942 obres presentades al festival, a la secció oficial es projectaran un total de 41 curtmetratges, 33 de ficció i 8 d’animació. Destaquen les 11 obres que competiran al FICVI i també van ser seleccionades posteriorment per als premis Goya, “fet que demostra el gran nivell de les obres participants al FICVI”, ha assegurat l’alcalde.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: