Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El CERAP lliura els Premis Arnau de Palomar 2019

Els dos premis amb més dotació econòmica, el d'Investigació i el d'Arts Plàstiques, van recaure en Xavier Ferré Trill i Núria Benet Ramoneda 

Foto de grup dels guardonats i guardonades pels Premis Arnau de Palomar 2019, a Riudoms Foto de grup dels guardonats i guardonades pels Premis Arnau de Palomar 2019, a Riudoms CERAP
Cultura Redacció Infocamp
Diumenge, 17 Novembre 2019 12:18

El Centre d’Estudis Riudomencs Arnau de Palomar (CERAP) i l’Ajuntament de Riudoms van lliurar divendres a la nit els Premis Arnau de Palomar 2019, en el transcurs d’un sopar que va tenir lloc al Casal Riudomenc i que va aplegar prop de 130 assistents. Els dos premis amb més dotació econòmica, el d’Investigació i el d’Arts plàstiques, van recaure en Xavier Ferré Trill i Núria Benet Ramoneda, respectivament.

Premis d'Investigació i d'Arts Plàstiques

Xavier Ferré Trill, historiador i sociòleg reusenc, es va endur el premi d’Investigació per la proposta de treball 'Dinàmica associativa cultural riudomenca. Sociabilitat formal i informal 1914-1978'. L’autor té un termini d’onze mesos per redactar l’estudi, al terme dels quals rebrà els 3.000 euros del premi.

Per la seva banda, Núria Benet Ramoneda, de Sant Cugat del Vallès, va rebre el premi d’Arts plàstiques, dotat amb 1.000 euros, per l’obra 'Where is the límit?', un collage-patchwork sobre manta tèrmica d’emergència, paper, fil i grafit. En l’obra, Benet, que treballa al Centre d’Arts Visuals de Sant Cugat com a responsable de formació, exposa un territori personal i familiar realitzat amb retalls de notícies, mapes i papers relacionats amb la seva infantesa. L’artista va anunciar durant l’acte que donarà part de l’import del premi a l’ONG Open Arms. Al premi d’Arts plàstiques es van presentar en aquesta edició dels Premis Arnau de Palomar un total de 27 obres.

La resta de premis

El premi de Recerca juvenil, adreçat a joves que realitzin un treball o estudi de recerca amb Riudoms com a objecte d’estudi, va recaure en Marta Escoda Alarcón pel treball 'Un soldat de Riudoms a la guerra de Cuba: Joan Giol Cros'. Al guardó, dotat amb 300 euros, s’hi havien presentat tres propostes.

El premi de Narrativa breu, dotat amb 500 euros, es va repartir en dos accèssits, que van recaure en M. Dolors Portas Sesé, de Palamós, per l’obra 'El·lipsi'; i Pilar López Bastida, de Reus, per 'Afthersave'.

També el premi de Recull de poesia, dotat amb 500 euros, es va repartir en dos accèssits, que van recaure en Francesc X. Simarro, de Cornellà de Llobregat, per l’obra 'Ditades'; i en Gemma Sánchez Bosch, de Santa Eulàlia de Ronçana, per 'Ets, és, som bosc'.

El premi de narrativa va rebre 24 obres a concurs i el de poesia, 29. Finalment, el premi Instagramers, que es va decidir per votació popular a l’etiqueta #cerapterritori, va ser per a Emma Llurba Baró, de Riudoms.

Premi Rosa dels Vents

Durant l’acte també es va lliurar el Premi Rosa dels Vents dedicat a un riudomenc o riudomenca que ha excel·lit en la seva professió i trajectòria vital, i que va recaure en el músic Antoni Guinjoan Simeón. Nascut l’any 1927, Guinjoan ha estat professor de violí de l’Escolania de Montserrat i va ser cofundador i director de les orquestres Gèrminans, Gaudeamus i Manuel Blancafort, entre altres. Va tocar l’Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu (1958-1967) i, durant 25 anys (1967-1992), a l’Orquestra Ciutat de Barcelona. Més recentment ha format part del Trio Gaudeamus tocant el violí. Com a compositor ha escrit obres per a conjunt de corda i ha estrenat (fins al 2016) una quarantena de sardanes. El compositor reusenc Josep M. Guix li va dedicar, el 2004, el Petit trio per a Guinjoan per a violí, violoncel i piano.

M. Jesús Figueras Salvat, rectora de la Universitat Rovira i Virgili (URV), va presidir l’acte de lliurament d’aquesta 29a edició dels Premis Arnau de Palomar. També hi van assistir l’alcalde de Riudoms, Sergi Pedret; el president de la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana, Josep Santesmases; i el president d’Òmnium Baix Camp, Emili Argilaga. El sopar el va elaborar i servir la Secció de Gastronomia del CERAP i l'acte va comptar amb les actuacions musicals dels alumnes de l’Escola Municipal de Música de Riudoms i d’Stem Pikats, grup de percussió del CERAP.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: