Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

'Shooting the Mafia', Premi Ciutat de Reus i Premi del Públic a Memorimage 2019

El Premi MemoriReus ha estat per a 'La Vall del Francolí, l’alè del camp' un film que posa en relleu els perills de la indústria petroquímica

'Shooting the Mafia', de Kim Longinotto, ha guanyat el Premi Ciutat de Reus i el Premi del Públic al Memorimage 2019 'Shooting the Mafia', de Kim Longinotto, ha guanyat el Premi Ciutat de Reus i el Premi del Públic al Memorimage 2019 ARXIU / INFOCAMP
Cultura Redacció Infocamp
Diumenge, 10 Novembre 2019 01:06

La catorzena edició de Memorimage, Festival Internacional de Cinema de Reus ha entregat aquesta nit els Premis Memorimage 2019 al Teatre Bartrina.'Shooting the Mafia' de Kim Longinotto ha guanyat el Premi Ciutat de Reus i el Premi del Públic al Memorimage 2019. La pel·lícula que mostra la història d’una dona que, des de la seva valentia, va desafiar la màfia italiana mitjançant la divulgació dels seus crims, s’ha emportat un doblet de premis, el jurat i el de l’audiència. El Jurat de Memorimage 2019 ha volgut premiar-la per ser una història immersiva, emotivament intensa, pel gran valor documental, la seva força i el bon ús de les imatges d’arxiu.

Premi MemoriReus

Per altra banda, el Premi del MemoriReus, patrocinat amb 300€ per Rabassa Arts Gràfiques, ha estat en aquesta edició per a 'La Vall del Francolí, l’alè del camp' de la directora vallenca Elisenda Trilla. Un retrat de la preocupació dels habitants del Camp de Tarragona pel medi ambient de la zona al conviure amb la indústria petroquímica.

La resta de guardonats

El Premi Cinema·Rescat, que valora el treball de documentació que hi ha darrera de les pel·lícules, ha estat per 'Contra el No-Do' dirigida i documentada per Albert Monton. El jurat, configurat pels membres de l’associació Cinema·Rescat, ha atorgat el premi per ressaltar la importància de la figura de Llorens Soler que segons el seu veredicte: El cinema de Soler ha donat veu i imatge a persones anònimes i a esdeveniments socials i polítics, silenciats pels estament oficials, fent que aquestes imatges esdevinguin part de la memòria històrica del nostre país.

Finalment, la pel·lícula 'Me llamo Violeta' de David Fernandez de Castro i Marc Parramon ha estat la preferida dels alumnes d’institut assistents guanyant així el Premi MemoriJove. La pel·lícula retrata el moment de canvi de l’Ignacio, que als sis anys va dir als seus pares: “Soc una nena, em dic Violeta”.

Daniel Jariod, director artístic del festival, ha volgut destacar, en declaracions prèvies a la cloenda: “Tot i la campanya electoral, el vent i el fred hem aconseguit mantenir els números d’assistència de l’any anterior. També estem molt satisfets de com el públic ha rebut la nostra aposta per la paritat, que, a més, es reflexa en el palmarès d’enguany”.

El Memorimage Online, amb una selecció de pel·lícules del Festival, seguirà fins el 6 de desembre a la plataforma Filmin, on els espectadors d’arreu de l’estat podran seguir gaudint del festival.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: