Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Vilanova i la Geltrú acull l'exposició sobre el Carnaval de Reus

Coincidint amb el Saló del Carnaval de Vilanova, aquest cap de setmana es pot visitar l'exposició del Museu de Reus que recull els actes i costums dels Carnavals històrics de la ciutat

La planta baixa de l'Ajuntament de Vilanova acull una versió adaptada de l'exposició 'Semblar déu i tot lo món. Els carnavals reusencs 1859-1939' La planta baixa de l'Ajuntament de Vilanova acull una versió adaptada de l'exposició 'Semblar déu i tot lo món. Els carnavals reusencs 1859-1939' REUS.CAT
Cultura Redacció Infocamp
Dissabte, 09 Novembre 2019 12:58

Amb motiu del Saló del Carnaval que s'organitza a Vilanova i la Geltrú, del 8 al 10 de novembre, es podrà veure, a la planta baixa de l'Ajuntament de Vilanova, una versió adaptada de l'exposició 'Semblar déu i tot lo món. Els carnavals reusencs 1859-1939' de l'Institut Municipal Reus Cultura, que es va mostrar al Museu Savador Vilaseca, entre el gener i el març d'enguany.

L’exposició, realitzada pel Museu de Reus a partir del fons fotogràfic conservat al Centre de la Imatge Mas Iglesias i del treball de recerca del Centre de Documentació sobre el Patrimoni i la Memòria / Carrutxa, fa un repàs als actes i costums que configuraven els Carnavals històrics de la ciutat.

Exposició Carnaval de Reus Vilanova i la Geltrú

Una festa que aplegava el conjunt de la comunitat i en què les classes populars podien competir per unes hores, en aparença, amb els sectors més benestants: la màscara amagava la identitat de la persona que la portava; la disfressa, la seva posició social. D'aquí el títol de la mostra.

Exposició Carnaval de Reus a Vilanova

També es podran veure alguns vestits antics com la disfressa de manat de plàtans que va guanyar un concurs al Teatre Bartrina, el 1928, un pierrot cedit pel Bravium o els emprats pel ball de diables, que tenien un paper destacat a la festa.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: