Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La Ruta Narcís Oller de Valls, la importància del patrimoni literari

Espais Escrits, la Xarxa del Patrimoni Literari Català, es presenta aquest dissabte 9 de novembre, a les 09h, a l'Institut d'Estudis Vallencs en un acte que finalitzarà amb la ruta literària

Imatge d'arxiu de la Ruta Literària Narcís Oller de Valls Imatge d'arxiu de la Ruta Literària Narcís Oller de Valls ARXIU / INFOCAMP
Cultura Redacció Infocamp
Divendres, 08 Novembre 2019 20:11

La sala d'actes de l'Institut d'Estudis Vallencs (IEV) acollirà aquest dissabte 9 de novembre, de 09 a 10h, la presentació d'Espais Escrits, la Xarxa del Patrimoni Literari Català, i de la Societat Narcís Oller, que anirà a càrrec del president de la Societat, Jordi Ginebra. Durant l'acte es donarà a conèixer la importància del patrimoni literari i la tasca que es porta a terme des d'Espais Escrits per acostar els autors clàssics de la literatura catalana a les escoles. Com a exemple, s'abordarà la Ruta Literària Narcís Oller de Valls.

A continuació, a partir de les 10h, tindrà lloc l'espectacle 'Espais enllà. Els càssics de la literatura catalana en un clic', a càrrec de Gemma Sangermon. Es tracta d'un espectacle poètic per descobrir el Mapa Literari Català, una eina que uneix literatura i paisatge i que ens acosta a més d'un miler i mig d'espais literaris creats a partir de la mirada i l'univers creatiu dels nostres grans autors.

Per acabar, la Ruta Literària Narcís Oller a Valls

Després d'una pausa de mitja hora, entre les 11 i les 11:30h, s'iniciarà la Ruta Literària Narcís Oller de Valls, que està prevista de fer entre les 11:30 i les 14:00h.

Aquesta ruta, estrenada el novembre de 2008, consisteix en un passeig literari pels indrets més significatius de Valls relacionats d’una manera o altra amb l’obra i els personatges d’Oller. Un o dos guies ens acompanyen per un total de 8 indrets vallencs i llegeixen fragments acuradament triats, significatius i entenedors de l’obra de Narcís Oller. Així mateix, els guies forneixen una visió global de la trajectòria artística i vital de l’escriptor, dibuixen el marc general de la seva època i donen pinzellades informatives de la història i l’art vallencs. La ruta resumeix l’itinerari senyalètic complet, format per 11 punts informatius.

Punt d’inici

Monument a Narcís Oller (Plaça del Quarter).

Itinerari

Els diversos punts per on transcorre la ruta són: 1. Monument a Narcís Oller (Plaça del Quarter) 2. Capella del Roser ( Carrer de la Cort) 3. Galeria de Vallencs Il·lustres ( Ajuntament de Valls) 4. Arcs de Ca Magrané (Església de Sant Joan) 5. Convent del Carme ( Plaça del Carme) 6. Plaça de l'Oli 7. Plaça dels Alls 8. Antic Hospital de Sant Roc ( El Pati).

                                                                     Medalló de la Ruta Narcís Oller, a Valls: 

Medalló Ruta Narcís Oller

Distància i accessibilitat

1.5 km. Es recomana fer-la a peu ja que transcorre gairebé tota pel barri antic de la població. No hi ha barreres arquitectòniques.

Temps aproximat

1,5 hores

Per a inscriure's a l'activitat d'aquest dissabte, cal fer-ho al web del Departament d'Ensenyament XTEC amb el codi 7010650555.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: