Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Salou, amfitriona del 4rt Festival Folklòric ‘Bulgaria hoy y para siempre'

L’alcalde Pere Granados va ser l’encarregat d’inaugurar l’esdeveniment, agraint la gran tasca de l’entitat per “traslladar als salouencs i salouenques el folklore búlgar, fomentant l’enriquiment cultural”

L’associació búlgara de Salou va ser l'amfitriona del 4rt Festival Folklòric ‘Bulgaria hoy y para siempre' L’associació búlgara de Salou va ser l'amfitriona del 4rt Festival Folklòric ‘Bulgaria hoy y para siempre' AJUNTAMENT DE SALOU
Cultura Redacció Infocamp
Dilluns, 21 Octubre 2019 08:47

L’Asociación Búlgara de Salou, amb el suport de l’Ajuntament de Salou, va celebrar el dissabte 19 d’octubre, a la tarda, la quarta edició del Festival Folklòric ‘Bulgaria hoy y para siempre’ 2019. Es tracta d’una gran mostra de la cultura i origen de totes les persones que formen part de l’entitat, a través de balls i cants tradicionals, i, també, des del vessant gastronòmic. L’acte va tenir lloc al Medplaya Hotel Calypso del municipi (n. 54-62 del carrer de Pompeu Fabra), per segon any consecutiu.

L’alcalde Pere Granados va ser l’encarregat d’inaugurar l’esdeveniment, amb el seu discurs d’obertura. A l’acte, també hi van ser presents el regidor de Serveis Culturals, Xavier Montalà, i els regidors Hector Maiquez, Marc Montagut, Julia Gómez, Pedro Madrona i Jesús Barragán; així com la regidora de Cultura i Festes de la legislatura passada, Mª José Rodríguez, i el director de l’hotel, Benet Presas, regidor, també, de Turisme en la legislatura 2015-2019. A més, hi va assistir la presidenta de l’Asociación Búlgara de Salou, Galia Marinova, entre d’altres.

               Inauguració del Festival Folklòric 'Bulgaria hoy y para siempre':

 inauguració Festival Búlgar Salou

El batlle va donar la benvinguda a totes les persones assistents i va agrair l’entitat per “gaudir de la cultura i folklore búlgar, i, a la vegada, traslladar-ho als salouencs i salouenques, fomentant l’enriquiment cultural”. Granados va assenyalar que “Salou té un aspecte característic, la pluralitat, on hi conviu gent de totes les parts del món, de moltíssimes cultures”. “Aquesta realitat converteix Salou en un gran poble, ric en la diferència, i aquesta peculiaritat fa que el municipi sigui gran”, va afegir l’alcalde, que va concloure dient que “des de l’Ajuntament continuarem treballant per donar suport a l’associació, perquè pugui continuar realitzant aquesta gran tasca de recordar les seves arrels i sentiments”.

Tot seguit, la Asociación Búlgara de Salou va lliurar al batlle el pa típic de la gastronomia búlgara, fet artesanalment, acompanyat de mel. Aquest gest, segons la tradició búlgara, simbolitza el desig de l’amfitrió perquè la vida del convidat, en aquest cas l’alcalde, sigui forta, com el pa, metàfora de la terra; i dolça, com la mel.

                                                                                           Un plat típic de Bulgària: 

plat Bulgària Salou

Enguany, el festival ha comptat amb la participació de quatre grups de folklore búlgar de l'Estat espanyol: d’Andalusia, de Torrevieja, de València, de Barcelona i de Madrid, que han col·laborat amb el salouenc. Dites entitats van delectar les persones assistents amb els seus balls, vestits colorits, música i emotives peces de cant. També van oferir al públic diversos menjars búlgars, com l’esmentat pa tradicional i una gran varietat d’exquisides postres típiques.

Tots els homes i dones de les associacions participants van lluir els vestits tradicionals, cadascú de la seva regió. En el cas de les dones, la vestimenta tradicional es caracteritza pel litak (vestit), el cositsnik (tocat de flors o mocador), i els skarpini (sabates de taló). Pel que fa als homes, cal destacar les sabates de pell, conegudes com hzarvuli.

Cal recordar que l’Asociación Búlgara de Salou -que compta ja amb una trajectòria de deu anys-, ha anat creixent fins arribar a les 300 persones que en són actualment. El principal objectiu de l’entitat, segons va explicar la presidenta Galia Marinova, és “donar a conèixer la nostra cultura búlgara a les persones de Salou i als nostres fills i néts, que ja han nascut al municipi”. “És imprescindible recordar d’on venim i les nostres arrels, ja que és el nostre tret característic”, va explicar Marinova.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: