Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Montblanc tanca Clickània amb una xifra de visitants per damunt de les previsions

Un total de 10.300 persones han gaudir del festival de Playmobil de referència a Catalunya

El Claustre de l'església de Sant Francesc ha tornat a ser un any més l'epicentre del festival de Playmobil de referència a Catalunya El Claustre de l'església de Sant Francesc ha tornat a ser un any més l'epicentre del festival de Playmobil de referència a Catalunya MONTBLANC MEDIEVAL
Cultura Redacció Infocamp
Diumenge, 20 Octubre 2019 22:37

Clickània ha tornat a atraure a Montblanc milers de visitants aficionats als clicks de Playmobil i al llarg dels quatre dies de la dotzena edició del festival s'han registrat 10.300 visitants. L'any anterior, en una edició amb cinc dies de celebració n'hi va haver 13.500. El primer cap de setmana tingué 5.800 visitants i durant el segon n'hi va haver 4.500. El dia amb més afluència fou el dissabte 12, amb 3.500.

Durant el festival s'ha tornat a posar de manifest que Clickània és el festival de Playmobil de referència a Catalunya. S'ha tornat a evidenciar que hi ha un gran volum de públic repetidor, que coneix bé el festival i que valora les activitats que s'hi fan. Al mateix temps, hi ha públic nou que ha conegut el festival a través dels mitjans de comunicació, les xarxes social i la recomanació d'amics o familiars. La major part respon a una tipologia familiar o en parella i majoritàriament prové de Catalunya i del País Valencià. La pluja ha estat un important condicionant el segon diumenge, però l'organització i el públic s'han adaptat a les circumstàncies i les sensacions finals han estat molt satisfactòries.

estand Clickània

La programació ha estat variada i completa, amb l'exposició de diorames dedicada al seguici popular de Montblanc com a novetat principal. El concurs de diorames, que s'ha celebrat en totes les edicions del festival, ha tingut una setantena de participants que han realitzat muntatges molt originals exposats a l'antic hospital de Santa Magdalena. Enguany s'ha fet un reconeixement a Rosa Grau, qui ha pres part en deu edicions del concurs.

El concurs del click amagat, que també es fa des de la primera edició, ha tingut un seguiment massiu pels carrers de la vila resseguint els aparadors de catorze comerços on hi havia amagats els clicks de la Setmana Medieval de la llegenda de Sant Jordi. El fet de passejar per Montblanc ha facilitat que el públic visités el Centre d'Interpretació de l'Art Rupestre, el Museu del Pessebre de Catalunya i les torres i el pas de ronda de la muralla.

Cal afegir la trobada de gegants i nanos centenaris el primer dissabte, el vermut solidari Projecte Júlia's el segon dissabte i l'actuació de la mulasseta, l'aligot i el drac petit el segon diumenge queda clar que Clickània és un festival que va més enllà de l'antic convent de Sant Francesc i té incidència arreu de la vila.

Clickania cultura popular

Com cada any, els milers de visitants que han passat per Clickània han ajudat a dinamitzar el teixit econòmic de la vila. Els comerços i, molt especialment, els restaurants han tornat a notar l'efecte del festival.

La final del concurs d'Instagram

El proper dimarts es viurà la darrera de les activitats de Clickània. Serà la final del concurs d'Instagram. Es podran votar les cinc imatges finalistes, triades entre les que s'han etiquetat amb els hashtags #montblancmedieval i #clickània2019.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: