Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Les tavernes bandoleres i les escenificacions teatrals centren la 17a Fira de Bandolers d’Alcover

Morells i Voltors, els dos bàndols, ens transportaran aquest cap de setmana fins els segles XVI i XVII / Alcover també comptarà amb el mercat de productes de la terra i artesania

Morells i Voltors, els dos bàndols, ens transportaran fins els segles XVI i XVII a través des diferents escenificacions teatrals, l'eix vertebrador de la Fira Morells i Voltors, els dos bàndols, ens transportaran fins els segles XVI i XVII a través des diferents escenificacions teatrals, l'eix vertebrador de la Fira JORDI RIBELLAS / ARXIU MUNICIPAL D'ALCOVER
Cultura Redacció Infocamp
Dijous, 10 Octubre 2019 21:01

Alcover es convertirà, del 10 al 13 d'octubre, en l'epicentre de les trifulgues bandoleres i en la trobada dels lladres de camí ral que actuaven a les comarques del Camp de Tarragona. La Fira de Bandolers d'Alcover celebra la seva 17a edició amb un programa d'actes que ens farà reviure la història local en un marc incomparable com és el nucli antic de la vila. Morells i Voltors, els dos bàndols, ens transportaran fins els segles XVI i XVII a través des diferents escenificacions teatrals, l'eix vertebrador de la Fira.

Durant tots els dies, Alcover comptarà també amb el mercat de productes de la terra i artesania, amb un centenar de parades, pels carrers del nucli antic. La cita bandolera més important de Catalunya es presenta amb algunes novetats repartides en els més de 50 actes s'han programat per a tots els públics.

Fira Bandolers parades

Actes destacats de la 17a edició

Dijous 10 octubre, es durà a terme la inauguració de la Fira amb la conferència sobre les novetats de la recerca dels Morells i Voltors a càrrec de Josep Cañabete i Alba Alonso. (19h- Ca Cosme). Tot seguit es farà la presentació de la nova cervesa Alcobeer sorgida de la unió entre La Mula i La Rosita. (20h- església Vella)

Divendres 11 octubre, a més de la Gran taverna de la plaça Nova, un nou racó gastronòmic i teatral es suma a la Fira de Bandolers com a novetat: la Taverna de l'església Vella. En aquest escenari, situat al cor de la fira, es farà la mostra i tast de les principals referències artesanes, elaborades per empreses alcoverenques que conformen un lot de productes sota un segell de qualitat. L'indret, envoltat del mercat de productes artesanals, comptarà amb taules i cadires i amb diferents entramats teatrals i musicals que s'hi donaran cita. Durant tots els dies de fira, el públic assistent també podrà degustar la nova cervesa alcoverenca Alcobeer, que neix de la fusió de les empreses locals Rosita i La Mula, amb un tast de pernil de la marca, també alcoverenca, Origo Ibericus.

Una altra de les novetats destacades d'aquesta 17a edició és la Baixada del Bandoler, divendres de fira, que anirà en cercavila de l'església Nova fins la plaça Nova (23h). I per tancar la nit ens espera el Ball de Fira amb els AllCovers i la Banda del coche rojo (23:30h-plaça Nova).

Dissabte 12 d’octubre arriba un dels actes més esperats pels més petits, la Bandolerada, una gimcana de proves on els participants es converteixen en bandolers. (11h-plaça Vella). A la tarda, a les 16h, ens espera la tradicional i esbojarrada i divertida baixada d'Ornis, les esbojarrades andròmines pels carrers del poble. I per acabar la nit, el Concert de Fira amb The Welcome Band (00:30h-pavelló Municipal).

El darrer dia de Fira, diumenge 13 d'octubre a les 12:30h, es farà la tradicional trobada de capgrossos i gegants amb la participació d'una vintena de colles i més de 400 persones, que finalitzarà a la plaça Lluís Companys amb una ballada de germanor. A la tarda, la companyia de teatre local La Resclosa ens convida a fer un viatge de 400 anys en el temps on podrem canviar el decurs de la història amb La roda del temps (17h- carrers de la vila). I a les 20h, hi haurà el concert bandoler amb la banda de la taverna, Fenya Rai.

Durant tots els dies de Fira es duran a terme, pels carrers del poble, diferents representacions teatrals bandoleres que ens faran reviure de ben aprop les trifulgues entre els bàndols dels Morells i els Voltors.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: