Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Una jornada reivindica la cultura com a element transformador de les ciutats

La Fundació Catalunya Cultura organitza una acte a Tarragona amb programadors, polítics i mecenes

Els participants en la jornada organitzada per la Fundació Catalunya Cultura al Teatret del Serrallo de Tarragona Els participants en la jornada organitzada per la Fundació Catalunya Cultura al Teatret del Serrallo de Tarragona ELOI TOST / ACN
Cultura ACN
Dimarts, 08 Octubre 2019 15:55

L’alcalde de Tarragona i conseller de Cultura de la ciutat, Pau Ricomà, ha posat en valor el paper de la cultura com a element transformador dels municipis. Ha estat en el marc d’una jornada organitzada per la Fundació Catalunya Cultura titulada ‘La cultura com a dinamitzador d'un territori’ en la qual hi han participat representants polítics, empreses que exerceixen de mecenes, programadors i persones vinculades al món de la cultura. En la taula rodona s’ha posat en valor la capacitat productiva dels esdeveniments culturals, capaços de generar un impacte econòmic molt superior al pressupost que tenen.

Ricomà ha apuntat que la cultura aporta valor afegit al territori. En el cas de Tarragona ha lamentat que en molts barris no hi hagi programació cultural de cap tipus i ha apostat per generar dinàmiques noves. “Cada barri ha de tenir la seva programació i no ha d’estar definida des de la plaça de la Font, sinó que s’ha de fer des del barri”, ha defensat. També ha comentat que “qualsevol ciutat que no tingui la cultura com un eix de transformació no tirarà endavant” i ha exposat que Tarragona ha de pensar-se com a capital d’una àrea metropolitana amb mig milió de persones i no com una ciutat de 130.000.

Aglutinar els mecenes

La Fundació Catalunya Cultura pretén agrupar empreses que exerceixen de mecenes culturals per, a partir d’una estratègia comuna, apostar per iniciatives d’arreu del territori. Cada any escullen una trentena de projectes per donar-los finançament i permetre’n el creixement. Un d’ells és el Festival Internacional de Teatre de Tarragona (FITT). El seu director artístic, Joan Negrié, ha defensat que sigui un únic ens el que exerceixi de mecenes per facilitar la relació amb el festival.

Entre els patrocinadors del FITT hi ha Repsol. El seu cap de comunicacions externes, Josep Bertran, ha indicat que a vegades cal un full de ruta per tenir clar quines iniciatives promocionar. “Les empreses hem de ser més atrevides i posar a disposició d’un consell de mecenatge els recursos que tenim”, ha defensat. En aquesta línia, el gerent del Patronat de Turisme de Tarragona, Ángel Arenas, ha afirmat que a la ciutat històricament li ha faltat un eix estratègic, també en matèria cultural. A més ha valorat el poder que té la cultura per potenciar la marca d’una ciutat com la de Tarragona.

Finalment, el gestor cultural Jordi Bertran ha recordat que en moltes ocasions ni les empreses ni les administracions fan estudis sobre el retorn econòmic que tenen les Inversions que fan en cultura. Bertran ha posat com a exemple Fira Tàrrega, que segons ha assenyalat té comprovat que per cada euro que rep d’inversió, en genera set.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: