Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Clickània torna a convertir Montblanc en la capital catalana del món de Playmobil

El seguici popular de Montblanc serà el protagonista de la dotzena edició del festival els dies 12, 13, 19 i 20 d'octubre

Imatge d'arxiu del claustre de Sant Francesc de Montblanc, un dels espais centrals del festival 'Clickània' Imatge d'arxiu del claustre de Sant Francesc de Montblanc, un dels espais centrals del festival 'Clickània' MONTBLANC MEDIEVAL
Cultura Redacció Infocamp
Dilluns, 07 Octubre 2019 21:13

Els dos propers caps de setmana Montblanc acollirà aficionats i col·leccionistes de Playmobil i moltes famílies interessades a passar moments únics en un entorn privilegiat. La dotzena edició de Clickània, el Festival de Playmobil de Montblanc, tindrà una durada de quatre dies: 12, 13, 19 i 20 d'octubre.

Els horaris són molt amplis i estarà obert al públic de 10h a 20h els dissabtes i de 10h a 19h els diumenges. Els preus són populars i segueixen sent els dels darrers anys: nens fins a 6 anys, gratuït; infants entre 7 i 13 anys, 2€; i majors de 14 anys, 3€.

Qui visiti el festival gaudirà d'un ampli ventall d'activitats, repartides per diversos indrets del nucli històric de Montblanc, orientades a tot tipus de públic. A banda de carrers i places de la vila hi ha sis espais a visitar: l'antiga església i el claustre de Sant Francesc, l'antiga església de l'hospital de Santa Magdalena, el Centre d'Interpretació de l'Art Rupestre, el Museu del Pessebre de Catalunya i les torres i el pas de ronda de la muralla.

Els diorames temàtics, al claustre de Sant Francesc

La nau central de l’antiga església i les sales del claustre acolliran l'exposició central de diorames temàtics. Els dioramistes s'esforcen cada any a renovar els temes i proposar muntatges únics. El repte és gran ja que des de l'any 2008, quan es va estrenar Clickània, arreu del país han proliferat les imitacions i actualment hi ha una seixantena de mostres, exposicions i fires dedicades al món de Playmobil. Malgrat la saturació del calendari els dioramistes s'esforcen per a seguir sent originals i ajudar a mantenir Clickània com el millor esdeveniment d'aquestes característiques al nostre país.

Els diorames que es podran veure enguany tenen aquests títols: Astèrix i Obèlix contra Roma; Els homes de les cavernes; Egipte terra de faraons; Ciutat abandonada; Viatger del temps aterra per resoldre casos estranys amb Sherlock Holmes; Halloween 2019; A l’abordatge; Escena de frontera; Vila medieval; Sherlock Holmes a la caça de Jack l’Esbudellador i L’oest de Playmobil al llarg del temps 1974-2019.

El seguici popular de Montlanc, protagonista del festival

Clickània és un festival que evoluciona i no para de proposar novetats en cada edició. Enguany el tema central és el seguici popular de Montblanc. El cartell és obra del dissenyador montblanquí Xavier Iborra de l'estudi Crea-2. Ha recuperat les seves pròpies il·lustracions de l’any 2007 que realitzà per a la confecció d'una exitosa camiseta de l’associació Barjaula que va deixar un record inesborrable a Montblanc i entre els aficionats al món de Playmobil.

A la sala de les Corts Catalanes del claustre de Sant Francesc es podrà veure l'exposició del seguici de Montblanc. És un projecte de José Miguel Lacasa i Marc Parès, amb la col·laboració d'Àlex Sala, que s'ha estat realitzant durant més d'un any. L'idea sorgí l'any 2017 durant la celebració de Clickània i veient l'èxit de les demostracions d'una impressora de figures en 3D que reproduïa algun dels elements del seguici.

A partir de quinze diorames es proposa un passeig per les actuacions que el seguici popular de Montblanc realitza a la plaça Major en motiu de la Festa Major, les Festes de Sant Maties i Corpus. L'accés és lliure i l'aforament limitat.

El protagonisme del seguici es complementa amb dos tallers que tindran lloc a la sala polivalent del claustre de Sant Francesc. Tenen un cost de 2€ per a infants de 7 a 13 anys i de 3€ a partir de 14 anys, i cal treure els tiquets a la taula d'informació.

'Pinta i dona vida als elements del seguici: l’Àliga i el Drac', en què els infants podran pintar dibuixos d'aquests dos elements del seguici i visualitzar-los com a realitat augmentada. Una experiència que va més enllà del simple dibuix. El taller té una durada de 25 minuts i farà els dissabtes i diumenges entre les 11h i les 14h en grups de fins a 15.

'Construeix la Cucafera', en què els infants podran construir la Cucafera mitjançant motlles de paper o cartolina. Els més petits pintaran, enganxaran idecoraran l’estructura de l'element més jove del seguici. Hi haurà diverses sessions de 40 minuts els dissabtes entre les 16h i les 19h i el diumenges de 15h30 a 18h30 en grups de fins a 15.

Clickània, als carrers de Montblanc

El festival torna a proposar activitats pels carrers i places de la vila, de manera que el públic pot anar passejant i prenent part en tot allò que es va trobant. A la plaça de Sant Francesc la tarda del dissabte 12 tindrà lloc la 5a Diada dels gegants i nanos centenaris de Montblanc, i el diumenge 20 al migdia, la cercavila amb la Mulasseta, l'Aligot i el Drac petit acompanyats dels grallers de les colles.

A la plaça de Sant Miquel el dissabte 19 al migdia es farà per segona vegada el vermut solidari de Projecte Julia's amb la voluntat de recaptar fons per la investigació de la malaltia Ataxia de Friedreich. Inclou la representació teatral 'El planeta a les teves mans' de la Factoria Bram, i l'actuació del cantautor Joan Rovira.

Tots els dies de festival es podrà accedir als principals atractius monumentals de Montblanc. Al CIAR, Centre d'interpretació de l'Art Rupestre, hi haurà un diorama inspirat en la prehistòria i es podran contemplar les reproduccions de les pintures rupestres de les Muntanyes de Prades. Al Museu del Pessebre hi haurà un diorama dedicat al pessebre i es podrà visitar aquest equipament cultural estrenat fa un any. També hi haurà la possibilitat de pujar a les torres de la muralla i caminar pel pas de ronda de 12h a 18h.

A l'antic hospital de Santa Magdalena, durant els dos caps de setmana, els visitants gaudiran de l'exposició dels muntatges dels aficionats que participen en la dotzena edició del concurs de creació de diorames, tot un clàssic on hi prendran part més de mig centenar d'aficionats als clicks.

El 'Click Amagat', un concurs clàssic del festival

Des de la primera edició del festival es busca interactuar amb els visitants mitjançant concursos i sortejos. El concurs del Click Amagat s'ha convertit en un dels atractius del festival. Diverses botigues del nucli històric de Montblanc creen diorames als seus aparadors on s'hi amaguen uns clicks que cal trobar i que representen personatges relacionats amb la Setmana Medieval de Montblanc. Per obtenir premi en el sorteig cal haver-los  trobat tots.

El concurs d'Instagram ja arriba a la cinquena edició. Els seguidors de @montblanc_medieval han d'etiquetar les fotografies amb els hashtags #montblancmedieval i #clickània2019 .

També són un clàssic de Clickània els concursos i sortejos de productes Playmobil. Entre els premis s'hi afegeixen lots del marxandatge, productes que també es poden adquirir al taulell de la venda d'entrades.

A Clickània hi participaran sis botigues que garanteixen al públic que es puguin trobar novetats, producte descatalogat, complements i gadgets.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: