Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Terrània atrau milers de visitants a Montblanc en una edició "excel·lent"

El certamen acull prop d'una quarantena de ceramistes d'arreu d'Europa i organitza tallers, exposicions i demostracions

Els estands dels ceramistes que participen en la 17a edició de Terrània, el Festival Internacional de Ceràmica, a Montblanc Els estands dels ceramistes que participen en la 17a edició de Terrània, el Festival Internacional de Ceràmica, a Montblanc MAR ROVIRA
Cultura ACN
Diumenge, 29 Setembre 2019 13:15

La 17a edició de Terrània, el Festival Internacional de Ceràmica, ha atret milers de persones durant tot el cap de setmana a Montblanc. El certamen ha organitzat demostracions, tallers i exposicions i ha aplegat 37 ceramistes arribats d'arreu d'Europa, com Suïssa - el país convidat-, Finlàndia, França o Bèlgica. El cap de l'àrea de Turisme de Montblanc, Joaquim Queralt, ha destacat que la qualitat d'aquesta edició ha estat "excel·lent". "Per sort el temps ens ha acompanyat i el nombre de visitants ha estat molt elevat. És una de les millors edicions que recordem", ha valorat. Entre les novetats d'enguany destaquen el taller de ceràmica a quatre mans i la creació d'un relleu de Sant Jordi.

L'antiga església i el claustre de Sant Francesc han tornat a ser punt de trobada dels ceramistes del festival Terrània. Gerros, càntirs, figures, gots, plats, joies i instruments són algunes de les peces que s'han exposat. El suís Peter Fink, amb avis a Vilafranca, ha participat per primera vegada en el certamen i ha explicat que el seu treball són peces molt ben acabades, amb formes senzilles i plenes de color. Ell ha defensat que el futur del sector implica apostar per la qualitat de la ceràmica: "És una mica contradictori perquè comprem a les grans cadenes, perquè és més barat, però necessitem el contacte entre els ceramistes i haurem d'anar més a l'artesania i al producte bo si el clima ens ho permet", ha afirmat.

Un dels estands dels ceramistes que participen en la 17a edició de Terrània (M.ROVIRA): 

ceramista Terrània 19

La majoria de ceramistes, catorze, són de Catalunya i un dels veterans és el reusenc Jaume Vilà. Tot i que des de fa quatre anys viu al sud de França, no s'ha perdut el certamen. De fet, ha participat en quinze de les disset edicions. Segons ha explicat, la seva artesania està feta amb gres utilitari cuit a 1280 amb reducció. "Hi ha una duresa molt bona i de qualitat i els colors no són molt copiats. Abans érem molts i la gent ha anat canviant. És ceràmica més artística, peça única", ha detallat Vilà.

Entre les novetats d'enguany, destaquen el taller a quatre mans de les ceramistes Mercè López i Rebeca Puertolas, responsables de l'empresa Tatets de Fang. Aquesta activitat, adreçada a petits i grans, ha consistit a construir un càntir ceràmic utilitzant el torn i modelant i ha acumulat cua a estones. Puertolas ha afirmat que el taller és "molt atractiu perquè és una combinació del torn i activitat de taula. Els hi agrada molt i experimenten".

                                                  Taller de cermàmica a quatre mans (M.R.): 

taller ceràmica Terrània 19

Altres propostes han estat el taller de segells precolombins, la creació per primera vegada d'instruments ceràmics fets per l'argentí Hernán Vargas, així com, el relleu de Sant Jordi a càrrec de l'escultora de Belltall Rebeca Muñoz. A més, també s'ha programat l'activitat del joc de barrets.

Pel que fa a les vuit exposicions organitzades per diversos espais de la vila de Montblanc, el responsable del festival, Joaquim Queralt, ha considerat que ha estat tot un encert. "Les exposicions estan agradant moltíssim i fan que el visitant es bellugui pel nucli històric i tombi per la vila i això ha anat molt bé", ha tancat.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: