Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Les lletres i els vins, protagonistes a la Biblioteca Josep Salceda i Castells de Cambrils

El programa d'activitats de setembre, que comencen aquest divendres, inclou un tast de vins, un concert-taller participatiu de corrandes, l’hora del conte i una tertúlia literària

Imatge interior de la Biblioteca Josep Salceda i Castells, que ha estrenat noves cadires i butaques Imatge interior de la Biblioteca Josep Salceda i Castells, que ha estrenat noves cadires i butaques AJUNTAMENT DE CAMBRILS
Cultura Redacció Infocamp
Dijous, 19 Setembre 2019 21:10

La Biblioteca Josep Salceda i Castells de Cambrils realitzarà una sèrie d’activitats relacionades amb la literatura i el món del vi, i la Denominació d’Origen Tarragona, en el marc del 7è cicle 'Biblioteques amb DO' impulsat pel Servei de biblioteques de la Generalitat de Catalunya.

El projecte de dinamització cultural, iniciat el 2013, pren com a punt de partida la cultura del vi i la tradició vinícola del territori per a posar en relleu les peculiaritats de cada biblioteca així com les de cada denominació d’origen.

La primera activitat arribarà aquest divendres 20 de setembre, a les 19 h, amb un tast guiat de 4 vins –blanc, rosat, negre i dolç– de la DO Tarragona a càrrec de l’enòloga Pepa Menchón, que guiarà els participants en el seu apropament al món del vi: com fer el tast, iniciar-se en els aromes, sabors i la degustació. Per a participar-hi caldrà inscriure’s prèviament a la biblioteca.

El dimecres 25, a les 19 h, es podrà gaudir del concert-taller participatiu ‘Les paraules del vi’, per a jugar amb paraules del món del vi. També es proporcionaran algunes eines per aprendre el funcionament bàsic de les corrandes improvisades a càrrec de la companyia Corrandes són corrandes. Es tracta d’una activitat per adults.

El divendres 27, a les 18h, tindrà lloc la festa de la verema amb Eugenia González La Rosa. En aquesta activitat per a públic familiar es podrà conéixer la història d’en Raïmet Rodó, un gotim de raïm que té com a somni fer la volta al món.

Finalment, el dimecres 2 d'octubre, a les 19 h, hi haurà tertúlia amb l’escriptor Sebastià Bennasar sobre dues de les seves obres, ‘Terra aspriva’, guanyadora del Premi Celler de Lletres 2018 atorgat per l’Ajuntament de Sant Sadurní d’Anoia, i ‘Macondo Beach’ que ha rebut recentment el VIII Premi de Narrativa Marítima Vila de Cambrils Josep Lluís Savall 2018. Sebastià Bennasar és periodista, escriptor, traductor i crític literari. És llicenciat en humanitats i màster en Història del Món per la Universitat Pompeu Fabra. Compta amb més de trenta títols publicats de diversos gèneres: novel·la negra, narrativa curta, poesia, assaig, infantil, juvenil i també codirigeix la revista Bearn, de promoció de la literatura en català.

D’altra banda, també s’obren les inscripcions de les activitats que començaran a l’octubre: els clubs de lectura (fàcil, infantil, juvenil, adult i llegir el teatre) i el taller de lectura en veu alta Llegim+. El web de la biblioteca www.cambrils.cat/biblioteca conté tota la informació detallada.

Canvi d’horari d’hivern

La biblioteca tancarà dels dies 9 a l’11 de setembre. A partir del 12 de setembre, la biblioteca obrirà de dilluns a divendres de 10 a 13h i de 16h a 20 hores, i els dissabtes de 10 a 13 hores.

Per a consultar més informació del projecte 'Biblioteques amb DO', es pot consultar aquest enllaç.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: