Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Roda de Berà viu la Diada Marinera de la Verge del Carme

La celebració de la processó de la Verge del Carme va tenir lloc el passat dissabte 13 de juliol

La processó va estar encapçalada per l’embarcació que portava la imatge de la Verge del Carme La processó va estar encapçalada per l’embarcació que portava la imatge de la Verge del Carme AJUNTAMENT DE RODA DE BERÀ
Cultura Redacció Infocamp
Dimarts, 16 Juliol 2019 16:20

El passat dissabte, 13 de juliol, l’Associació d’Amarradors del Port Berà va celebrar la Diada Marinera de la Verge del Carme, patrona de la mar i els pescadors. Per quart any consecutiu, els socis del Port Berà van engalanar les seves embarcacions en honor a la Verge del Carme, i a les 19h, ja lluïen ben guarnides per tal de celebrar la tradicional festa marinera.

                        Embarcacions guarnides en honor a la Verge del Carme: 

embarcacions guarnides processó Carme Roda

Tres coets van donar inici a la celebració, que va començar al Port Esportiu amb la benedicció de les embarcacions a càrrec de Mossèn Jaume Roig. Un cop beneïdes, el Ball de Bastons de Llorenç del Penedès va fer un parell de balls. Tot seguit, els mariners van aixecar les àncores i es va donar inici a la processó, encapçalada per l’embarcació que portava la imatge de la Verge del Carme, que va ser seguida per nombroses embarcacions de tot tipus. Van navegar fins a l’alçada de l’Ermita de Berà, i allà van fer l’ofrena floral a la Verge.

                                           El Ball de Bastons de Llorenç del Penedès: 

ball de bastons Llorenç

En tornar al Port, el Ball de Bastons va continuar la seva actuació i, per finalitzar la jornada, els socis van gaudir d’un sopar de germanor al Port Esportiu.

La celebració va comptar amb la participació de l’alcalde de Roda de Berà, Pere Virgili, de les regidores Teresa Ferré i Rosana Dorantes, dels regidors Frederic Royuela i Toni Bernal, del periodista Luis del  Olmo i del director del Museu de la Ràdio, tal i com mostra la imatge:

Luis del Olmo processó del Carme

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: