Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L'església de Sant Miquel del Pla de Tarragona obre les seves portes a la dansa jove

El Ballet Amaia Dorronsoro i l'acadèmia Endantza potencien el component escènic del ballarí en les edats prèvies a la etapa pre-professional en una forma única de treballar

L'església de Sant Miquel del Pla va acollir un espectacle de dansa jove, organitzat per l'acadèmia de ball Endantza L'església de Sant Miquel del Pla va acollir un espectacle de dansa jove, organitzat per l'acadèmia de ball Endantza JAIME ROJAS
Cultura Redacció Infocamp
Diumenge, 14 Juliol 2019 18:52

Aquest dissabte 13 de juliol, les portes de l’església de Sant Miquel del Pla de Tarragona es van obrir al públic per acollir una Open Class del Ballet d’Amaia Dorronsoro, una companyia pionera en la formació escènica a edats primerenques.

Aquesta classe oberta fou la culminació del taller intensiu que els joves de la companyia han rebut aquesta setmana de la mà del coreògraf vasc Mikel Arístegui qui, a més, ha donat classe aquests dies als grups d’infants i adults de la acadèmia Endantza que regeix Amaia Dorronsoro. Mikel Arístegui és un ballarí i coreògraf independent amb més de 30 creacions presentades per tota Europa i Brasil, format com a ballarí a la 'Folkwang Hochschule' d'Essen, a Alemanya.

Els prop de 150 assistents a l’actuació van deixar petit el temple que el dissabte es va deixar emportar per la màgia d’una trentena d’infants i joves d’entre 10 i 16 anys, que van saber implicar el públic en la especial atmosfera que es va crear per aquesta interessant experiència.

Endantza Sant Miquel del Pla

De Pink Martini a Rosalia, passant per l'òpera

Peces musicals de Pink Martini, Rosalía o instrumentals i operístiques, van ajudar a reinterpretar la història de l’espai que la Reial Germandat de Jesús Natzarè cedia per a l’art i la cultura. A través dels cossos en moviment es van recuperar sensacions, vivint en primera persona detalls que ens poden semblar inversemblants a simple vista. Les recreacions contemporànies d’Arístegui i Dorronsoro es van inspirar en la prèvia documentació de l’espai que els acollia, un espai l’origen del qual es remunta al segle XII.

Aquesta proposta intenta oferir a la ciutat nous serveis culturals, doncs, tot i estar arrelats en les habituals arts escèniques “el que s’ha viscut aquí va molt més enllà del que ofereix el tradicional escenari”, tal i com expressaven diversos assistents. Sant Miquel del Pla es consagra dia a dia com a innovador escenari per a les propostes culturals de les entitats tarragonines.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: